Tian z jesennej zeleniny s kokosovým mliekom

K receptu

Tian je úplne lakonické, kláštorné nielen pôvodom, ale aj zdržanlivosťou, geniálne francúzske jedlo pôvodom z Provensálska. Jedlo dostalo svoj názov podľa plytkého hlineného hrnca s hrubým dnom, v ktorom sa varí – to je kľúčový prvok pre úspech celej akcie Tianas ladia s jeseňou, a preto v nich najlepšie dopadne jesenná zelenina . Tian sa môže jesť teplý alebo studený, v závislosti od vonkajšej teploty a vašej nálady.

zložitosť: ľahko Kalórie: 303,76 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 20 minút Použité: 4,05 g/26,26 g/12,87BlenderRúraPečeniefrancúzska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ2 dlhé baklažány s priemerom približne 8 cm 2 cukety rovnakého priemeru 10 paradajok rovnakého priemeru 5 červených cibúľ rovnakého priemeru 1 hlavička cesnaku 1 vetvička rozmarínu 400 ml kokosového mlieka 80 ml extra panenského olivového oleja soľ, čerstvo pomletá čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 190°C. Baklažány, cuketu a paradajky nakrájame na kolieska s hrúbkou 2 cm. Paradajkové „zadky“ nasekáme a vložíme do pohára do ponorného mixéra.

Krok 2

Cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska (opatrne, aby sa nerozpadli).

Krok 3

Všetku pripravenú zeleninu, striedavo baklažán-paradajka-cibuľa-cuketa, poukladáme do okrúhleho pekáča – do riadkov alebo do špirály.

Krok 4

Rozdrvte a ošúpte cesnak, pridajte ho k odrezkom paradajok v pohári mixéra. Pridajte nasekané listy rozmarínu, 1 lyžičku. soľ a olivový olej. Šľaháme do hladka, rovnomerne nalejeme na zeleninu v panvici.

Krok 5

Vložte panvicu do stredu rúry a pečte 20 minút. Zeleninu opeprite, zalejte kokosovým mliekom a vráťte do rúry na ďalších 20-25 minút. – mlieko by sa malo vstrebať a zelenina by mala zmäknúť. Podávajte tian horúce alebo teplé.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Nakrájali ste zeleninu a chytili sa za hlavu – toto všetko sa nikdy nezmestí do jednej misky! Ale kruh za kruhom, baklažány a cukety, cibuľa a paradajky, cesnak a bylinky – všetko sa spojilo a išlo do rúry. Nechajte ich tam hodinu a pol pri nízkej teplote. Celý ten čas sa bude zelenina pomaly variť vo vlastnej šťave a prakticky sa zmení, ako hovoria Francúzi, na konfit – zeleninovú marmeládu (alebo ovocnú, ak pripravujete tian napríklad z jabĺk so zázvorom).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik