K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 stredné uhorky 1 stredná červená cibuľa 2 polievkové lyžice. l. ryžový ocot 1 lyžička. sezamové semienkasoľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky nakrájame na tenké pásiky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Trochu osolíme a vložíme do cedníka, necháme 20 minút odtiecť. Potom uhorky osušte papierovými utierkami a preložte do misy.
Krok 2
Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké polkolieska. Uhorky a červenú cibuľu premiešame s ryžovým octom.
Krok 3
Smažte sezamové semienka na suchej panvici do zlatista, 2–3 minúty za stáleho miešania. Šalát posypeme sezamovými semienkami a ihneď podávame.