K receptu
Čerstvé, rýchle letné občerstvenie za 5 minút
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 min Pridať. čas: 5 minŽiadna tepelná úpravaRaňajkyVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUšalátová uhorka (nie veľká) 1 kus feta ~100 píniových orieškov 2 polievkové lyžice. l.čierne korenie (čerstvo mleté) podľa chuti soľ podľa chuti olivový olej podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorku umyjeme a nakrájame na tenké pásiky (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle). Fetu nakrájajte na malé kocky (alebo rozdrvte vidličkou). Píniové oriešky opražíme na suchej panvici, kým jemne nezhnednú.
Krok 2
Zmiešajte uhorky so syrom, trochu fety si nechajte na ozdobu. V prípade potreby dosolíme (feta je už osolená, tak pozor).
Krok 3
Navrch poukladáme píniové oriešky, ozdobíme kúskami fety, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom.