Varená murmanská treska so špenátom a nakladanými paradajkami

K receptu

Murmanská treska nie je v chuti nižšia ako atlantická treska. A ak ho pripravíte v pare, pričom čo najviac zachováte chuť rýb, získate úplne diétne jedlo, chutné a zdravé.

zložitosť: ľahko Porcie: 1PraženiePečenieMoreniePre párVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkapary – hrsť olivového oleja – 4 PL olív – hrsť tresky – 4 kusy 150 g mlieka – 350 ml mladého špenátu – 60 g nakladaných paradajok – 120 g mangold alebo vňaťky z mladej repy – hrsť zeleninového kaviáru – 200 g soli podľa chutiPre nakladané paradajky:paradajky – 200 g med – 100 g cukor – 50 vínny ocot – 100 gNa zeleninový kaviár:baklažán – 400 g paprika – 250 g paradajky – 250 g cesnak – 1 strúčik olivový olej – 20 g soľ – 2 g petržlenová vňať – niekoľko vetvičiek Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rybu marinujte v mlieku pol hodiny, potom ju naparte.

Krok 2

Kapary orestujeme na olivovom oleji do chrumkava.

Krok 3

Na zeleninový kaviár. Zeleninu grilujeme vcelku do mäkka a do zlatista. potom ošúpeme, nasekáme nadrobno a zmiešame so zvyškom ingrediencií.

Krok 4

Paradajky marinujte. Paradajky oparte vriacou vodou a vložte do pohára alebo inej nádoby na morenie. V malom množstve vody roztopíme cukor, pridáme med a ocot, privedieme do varu a touto zmesou zalejeme paradajky.

Krok 5

Na tanier položíme tresku, vedľa nej položíme zeleninový kaviár a nakladanú paradajku.

Krok 6

Špenát ochutíme olejom a položíme vedľa, ozdobíme olivami nasekanými v mixéri a chrumkavými kaparami.

MIMOchodom

Recept poskytol Carlo Grecu, šéfkuchár reštaurácie Carlson.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik