K receptu
Murmanská treska nie je v chuti nižšia ako atlantická treska. A ak ho pripravíte v pare, pričom čo najviac zachováte chuť rýb, získate úplne diétne jedlo, chutné a zdravé.
zložitosť: ľahko Porcie: 1PraženiePečenieMoreniePre párVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkapary – hrsť olivového oleja – 4 PL olív – hrsť tresky – 4 kusy 150 g mlieka – 350 ml mladého špenátu – 60 g nakladaných paradajok – 120 g mangold alebo vňaťky z mladej repy – hrsť zeleninového kaviáru – 200 g soli podľa chutiPre nakladané paradajky:paradajky – 200 g med – 100 g cukor – 50 vínny ocot – 100 gNa zeleninový kaviár:baklažán – 400 g paprika – 250 g paradajky – 250 g cesnak – 1 strúčik olivový olej – 20 g soľ – 2 g petržlenová vňať – niekoľko vetvičiek Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rybu marinujte v mlieku pol hodiny, potom ju naparte.
Krok 2
Kapary orestujeme na olivovom oleji do chrumkava.
Krok 3
Na zeleninový kaviár. Zeleninu grilujeme vcelku do mäkka a do zlatista. potom ošúpeme, nasekáme nadrobno a zmiešame so zvyškom ingrediencií.
Krok 4
Paradajky marinujte. Paradajky oparte vriacou vodou a vložte do pohára alebo inej nádoby na morenie. V malom množstve vody roztopíme cukor, pridáme med a ocot, privedieme do varu a touto zmesou zalejeme paradajky.
Krok 5
Na tanier položíme tresku, vedľa nej položíme zeleninový kaviár a nakladanú paradajku.
Krok 6
Špenát ochutíme olejom a položíme vedľa, ozdobíme olivami nasekanými v mixéri a chrumkavými kaparami.
MIMOchodom
Recept poskytol Carlo Grecu, šéfkuchár reštaurácie Carlson.