K receptu
Vegetariánska tom yum chutí úplne rovnako ako ostatné odrody tejto thajskej polievky. Len neobsahuje mäso ani morské plody. Ale všetky potrebné koreniny sú na mieste – pre jasnú chuť, vôňu a výhody.
zložitosť: ľahko Kalórie: 323,82 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 4,49 g/26,61 g/17,12VarenieVečeraVečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzeleninový vývar – 1 l čerstvého galangalu alebo zázvoru – 15 g kapusty – 150 g mletej čili papričky – 1/2 ČL citrónovej trávy – 1 stopka kokosového mlieka – 550 ml cherry paradajok – 200 g cukru – 15 hubovej omáčky – 15 ml hlivy ustricovej – 45 glyme fresh – 15 ml listová limetka – 2-3 ks koriandr – niekoľko vetvičiek Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte kapustu na malé kocky. Galangal (zázvor) a hlivu ustricovú nakrájame podľa želania. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu.
Krok 2
Koreň galgánu, citrónovú trávu, kapustu a čili podusíme v zeleninovom vývare, kým kapusta nezmäkne. Potom do vývaru pridáme hlivu ustricovú.
Krok 3
Pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, šťavu a limetkové listy. Ku koncu varenia pridáme do polievky cherry paradajky a cukor.
Krok 4
Pri podávaní ozdobte polievku koriandrom.
MIMOchodom
Recept poskytol Sergej Kolpakov, šéfkuchár reštaurácie Carne/Vino.