K receptu
Pre väčšiu autentickosť môžete tento šalát dochutiť nie olivovým alebo dokonca slnečnicovým olejom, ale ľanovým olejom, ktorý používali naši predkovia. Je to horké, ale nie príliš. Ak má veľmi horkú chuť, je to znak zatuchliny.
zložitosť: ľahko Kalórie: 105,02 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 5,07 g/3,18 g/14,65RúraPečenieruská kuchyňaVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 sladké mäsité papriky 4 zrelé paradajky a niekoľko cherry paradajok 4 stredne chrumkavé uhorky 1 stredný zväzok reďkoviek 1 červená sladká jaltská cibuľa 1 stredný zväzok zmiešanej zeleniny (koriander, kôpor, petržlen) 2 polievkové lyžice. ľanové semienka soľ akýkoľvek nerafinovaný olej alebo prírodný jogurt na dresing čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Sladkú papriku nakrájame na 4 časti, ošúpeme a šupky natrieme olejom. Grilujeme pod grilom v horúcej rúre do sčernania. Uchovávajte vo vrecku 10 minút, ošúpte kožu, nakrájajte na malé kúsky.
Krok 2
Zvyšnú zeleninu nasekajte celkom nahrubo, aby predčasne nepustila šťavu. Z zelene odstráňte stonky, natrhajte listy a premiešajte.
Krok 3
Zeleninu vložte do šalátovej misy, dochuťte soľou a korením, pridajte maslo alebo jogurt, posypte ľanovými semienkami a navrch položte zmiešanú zeleninu.