Vyprážané suluguni s vajíčkami

K receptu

Na vyprážané suluguni s vajcami môžete podávať šalát z uhoriek s koriandrom, ochutený slnečnicovým olejom zmiešaným s kvapkou octu a červenou adjikou.

zložitosť: ľahko Kalórie: 278,38 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 17,74 g/20,14 g/6,84PraženieVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 veľké vajcia 4 kusy suluguni s hrúbkou 1,5–2 cm 2 veľké zrelé paradajky 7–8 vetvičiek byliniek (koriander, estragón, regan) múka na vykysnutie rozpustené maslo, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kúsky suluguni by mali mať takú veľkosť, aby sa ľahko zmestili na panvicu s hrubým dnom. Syr osušíme papierovými utierkami a rozvaľkáme v múke, pričom povrch trochu votrieme.

Krok 2

Paradajky nakrájame na plátky a papriku. Vajcia jemne rozbijeme do misky a ochutíme trochou soli a výdatným množstvom korenia. Odstráňte stonky z zelene a nakrájajte alebo natrhajte listy ručne.

Krok 3

Rozohrejte veľkú panvicu s ťažkým dnom na vysokú teplotu a vložte ju do rozpusteného masla. Z kúskov suluguni otraste prebytočnú múku a súčasne ich položte na rozpálenú panvicu. Oheň by mal byť maximálny.

Krok 4

Po asi 1,5-2 minútach. na suluguni sa vytvorí hustá hnedá kôrka, syr sa roztopí a steka po stranách. Syr obrátime širokou špachtľou a hneď k nemu položíme paradajky.

Krok 5

Asi po ďalších 2 minútach. po 1 minúte nalejte vajcia do panvice. posypte vajíčka bylinkami, prikryte pokrievkou a znížte oheň. Vajcia opečte do želaného prepečenia a podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik