K receptu
Na vyprážané suluguni s vajcami môžete podávať šalát z uhoriek s koriandrom, ochutený slnečnicovým olejom zmiešaným s kvapkou octu a červenou adjikou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 278,38 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 17,74 g/20,14 g/6,84PraženieVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 veľké vajcia 4 kusy suluguni s hrúbkou 1,5–2 cm 2 veľké zrelé paradajky 7–8 vetvičiek byliniek (koriander, estragón, regan) múka na vykysnutie rozpustené maslo, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kúsky suluguni by mali mať takú veľkosť, aby sa ľahko zmestili na panvicu s hrubým dnom. Syr osušíme papierovými utierkami a rozvaľkáme v múke, pričom povrch trochu votrieme.
Krok 2
Paradajky nakrájame na plátky a papriku. Vajcia jemne rozbijeme do misky a ochutíme trochou soli a výdatným množstvom korenia. Odstráňte stonky z zelene a nakrájajte alebo natrhajte listy ručne.
Krok 3
Rozohrejte veľkú panvicu s ťažkým dnom na vysokú teplotu a vložte ju do rozpusteného masla. Z kúskov suluguni otraste prebytočnú múku a súčasne ich položte na rozpálenú panvicu. Oheň by mal byť maximálny.
Krok 4
Po asi 1,5-2 minútach. na suluguni sa vytvorí hustá hnedá kôrka, syr sa roztopí a steka po stranách. Syr obrátime širokou špachtľou a hneď k nemu položíme paradajky.
Krok 5
Asi po ďalších 2 minútach. po 1 minúte nalejte vajcia do panvice. posypte vajíčka bylinkami, prikryte pokrievkou a znížte oheň. Vajcia opečte do želaného prepečenia a podávajte.