Zeleninová šurpa

K receptu

Veľmi sýta, veľmi hustá, veľmi zeleninová polievka. Hrejivá šurpa z koreňovej zeleniny osloví tých, ktorí držia prísny pôst.

zložitosť: ľahko Kalórie: 171,76 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 2 hodiny Použité: 7,68 g/1,52 g/32,23RúraVarenievečerapolievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvarené zemiaky – 400 g – 100 g paradajky – 150 g cherry zemiaky – 160 g šampiňóny – 120 g baklažány – 120 gcuketa – 120 červený gluk – 10 g suchý cesnak podľa chuti soľ 1 bobkový list na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nalejte 1 vodu do hrnca, pridajte bežné zemiaky, vopred nakrájané na stredné kúsky. Privedieme do varu, pridáme uvarený cícer, na kocky nakrájané paradajky, bobkový list, suchý cesnak. Varte, kým nebude hotový.

Krok 2

Zvyšnú zeleninu nahrubo nasekajte a po posypaní rastlinným olejom zapečte na grile alebo v rúre do varenia (50 minút – 1 hodina pri 180 °C).

Krok 3

Nalejte polievku do misiek. Navrch dáme nakrájanú restovanú zeleninu. Ozdobte polovičnými krúžkami červenej cibule a bylinkami.

MIMOchodom

Recept poskytol Dmitrij Shurshakov, šéfkuchár reštaurácie Funny Cabany.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik