Zeleninový kaviár s korením
K receptu
Tento kaviár je kríženec baklažánu a tekvice, môžete použiť takmer akúkoľvek sadu sezónnej zeleniny a bylín.
zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 minVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ6 veľkých baklažánov 2 stredné cibule 1 sladká zelená paprika 1 sladká červená paprika 6 veľkých zrelých paradajok 0,5 ČL. čerstvo mleté čierne korenie 0,5 lyžičky. suché oregano 0,5 lyžičky. sušená bazalka 3 strúčiky cesnaku 1 malý zväzok petržlenu 6 lyžíc. l. extra panenský olivový olej 1 lyžička. hrubá soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte baklažány na veľké kocky, vložte do misy, posypte soľou a nechajte 15 minút. Opláchnite studenou vodou a osušte.
Krok 2
Vo veľkej hlbokej panvici alebo hrnci s hrubým dnom zohrejte 4 polievkové lyžice. l. olejov Pridajte baklažán a varte na strednom ohni 10 minút, kým nebude mäkký a jemne opečený. Pomocou štrbinovej lyžice vyberte baklažány do misky.
Krok 3
Cibuľu a papriku ošúpeme a nasekáme nadrobno. Do tej istej panvice nalejte zvyšný olej, pridajte cibuľu a papriku. Zeleninu varte na strednom ohni 10 minút. Potom pridajte baklažány.
Krok 4
Nakrájajte paradajky s cesnakom a petržlenovou vňaťou.
Krok 5
Pridajte paradajky, papriku, oregano a bazalku na panvicu so zeleninou. Dusíme, kým zelenina nezmäkne, 30 minút. Pred podávaním úplne vychlaďte (alebo horúci kaviár stočte do pohárov).