Adjapsandal

Náčelníci 29. júna 2018 K receptu

Adjapsandal je hitom kaukazskej kuchyne. Každý kraj ho pripravuje inak. A šéfkuchár Mamiya Jojua ponúka zvládnutie receptu svojej matky, ktorého sila nespočíva v zložitosti, ale v zručnom používaní gruzínskeho korenia a korenín.

zložitosť: priemer Kalórie: 153,63 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 3,07 g/10,20 g/12,23RúraPraženiePečenieDusenie, chradnutiegruzínska kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzelená paprika – 150 g červená paprika – 150 g cesnak – 10 g baklažán – 325 rastlinný olej – 40 gluk – 10 gtymián, listy – 3 gtomat – 250 g paradajková pasta – 5 sušených čili papričiek – 0,5 g zelená čili paprička – 5 g koriandra – 5 g bazalky – 2 g petržlenu – 5 gutskho-suneli – 1 g mletého koriandra – 1 gsol – 4 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Papriku ošúpeme, pečieme v rúre 20 minút pri teplote 180 stupňov, necháme vychladnúť a nakrájame na veľké kocky.

Krok 2

Pretlačte cesnak cez lis na cesnak.

Krok 3

Baklažán nešúpeme, nakrájame na veľké kocky a opražíme na veľkom množstve oleja, potom preložíme na sito a necháme odtiecť prebytočný olej.

Krok 4

Cibuľu ošúpeme, orestujeme na rastlinnom oleji s cesnakovým pyré, pridáme papriku a lístky tymiánu.

Krok 5

K cibuli pridáme paradajky a paradajkový pretlak a dusíme 10 minút.

Krok 6

Sušené čili papričky nasekáme nadrobno, zelenú nahrubo.

Krok 7

Do panvice pridajte baklažán, čili papričku a bylinky. Ochlaďte, upravte podľa chuti korením.

MIMOchodom

Recept poskytuje Mamiya Jojua, šéfkuchár reštaurácie Kazbek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik