Ako variť pôstne lenivé halušky
gastronóm 3. apríla 2024
„Buď lenivý, lenivý a lenivý!“ – toto nám nikto neodkázal, ale márne. Niekedy si naozaj chcete oddýchnuť, najmä keď potrebujete uvariť obed alebo večeru pre viacerých ľudí. Je dobré, že aspoň halušky môžu byť lenivé.
Lenivé halušky so sušenými paradajkami
2 porcie, príprava: 25 min.
Čo potrebujete:
- 300 g tofu
- 4–6 sušených paradajok v oleji
- 2 strúčiky cesnaku
- 5-7 vetvičiek petržlenu
- 3 polievkové lyžice. l. krupice
- 80–100 g múky + trochu viac na posypanie
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- tymián a rastlinný olej na servírovanie
Čo robiť:
1. Paradajky nakrájame nadrobno na oleji. Nasekajte petržlenovú vňať. Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Teraz všetko nakrájajte.
2. Tofu vymiešame s bylinkami, cesnakom a paradajkami, lyžicou paradajkového oleja, soľou a korením do hladka. Pridajte krupicu a múku, premiešajte čo najdôkladnejšie. Mali by ste mať cesto, ktoré sa vám nelepí na ruky. Ak je príliš suchý, pridajte trochu vody alebo zeleninového vývaru. Cesto rozdeľte na 5 častí.
3. Namočte si ruky do múky, každý kúsok rozvaľkajte na klobásu s priemerom 2 cm a položte na pomúčenú dosku. Zakryte fóliou a dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu, maximálne 12 hodín.
4. Vo veľkom hrnci prevarte vodu a pridajte soľ. Ponorte nôž do vriacej vody, odrežte kúsky tvarohovej klobásy a vhoďte do vody. Lenivé halušky sú hotové, keď vyplávajú na povrch.
5. Spodok každého taniera namažte rastlinným olejom. Dierovanou lyžicou ukladáme knedle do tanierov, pokvapkáme olejom, posypeme tymianom a ihneď podávame.
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #lenivé halušky #pôstne haluškySÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach