gastronóm 24. mája 2018 K receptu
Baklažán pochádza z Indie. Baklažán sa v Európe objavil vďaka Maurom, ktorí ho v stredoveku priniesli do Andalúzie. V súčasnosti sú baklažány obľúbené najmä v stredomorských krajinách. Botanicky je to bobule, ale z kulinárskeho hľadiska sa baklažán považuje za zeleninu.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g malých baklažánov olivový olej soľ 5 vetvičiek petržlenuNa tankovaniepolovica sladkej červenej papriky polovica červenej sladkej cibule 1 stredná paradajka 1 polievková lyžica. l. červený vínny ocot 2 lyžičky. cukorná tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku, paradajky a cibuľu nakrájame na malé kocky, dáme do misky a premiešame. Pridajte soľ, cukor a vínny ocot, nechajte, kým sa baklažány smažia.
Krok 2
Baklažán rozrežte pozdĺžne na polovicu a potom nakrájajte na 1,5 cm hrubé plátky.
Krok 3
Na panvici rozohrejeme olivový olej a baklažány opečieme po dávkach zo všetkých strán do zlatista. Uvarené baklažány položte na pokrčené papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej. Keď sú všetky baklažány hotové, osolíme ich.
Krok 4
Baklažány poukladáme na kôpku na misu, prelejeme dresingom a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.