K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 611,16 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 42,30 g/31,78 g/39,04ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍRímsky šalát – 1 ks majonéza – 2 polievkové lyžice. l. Kuracie prsia – 2 ks Cesnak – 4 žĺtky – 2 lyžice. l Olivový olej – 50 ml Rastlinný olej – 30 ml Citrónová šťava – 20 ml Strúhaný parmezán – 100 g Soľ podľa chuti Olivy bez kôstky – 6 ks Uhorka – 1 ks Strúhanka Biele víno – 1 ČL Mleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka mier a váhy RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuracie prsia pozdĺžne prekrojíme a zľahka naklepeme. Nechajte vtáka marinovať v pripravenej omáčke pozostávajúcej z pár strúčikov cesnaku, čierneho korenia, soli a majonézy. Prsia potrieme omáčkou a necháme 1-2 hodiny v chladničke.
Krok 2
Z chleba odrežeme kôrku, dužinu nakrájame na kocky so stranou 1 cm, do 50 ml olivového oleja pridáme strúčik nadrobno nakrájaného cesnaku a čierne korenie. Olej musí odležať pol hodiny, aby nabral vôňu cesnaku. Kúsky chleba položte na plech a pokvapkajte ich vzniknutým cesnakovým olejom. V rúre vyhriatej na 200 stupňov sušte 3-5 minút. Je veľmi dôležité, aby mal chlieb len chrumkavú kôrku a mäkké jadro.
Krok 3
Namočte kúsky hydiny do strúhanky a smažte v rastlinnom oleji do zlatista.
Krok 4
Pripravte omáčku. Pomocou mixéra vymiešame žĺtky, horčicu, víno, citrónovú šťavu a strúčik cesnaku nasekaného nadrobno. Bez vypnutia mixéra pridajte tenkým prúdom 100 ml olivového oleja a postupne pridajte 50 g strúhaného parmezánu.
Krok 5
Boky šalátovej misy potrieme cesnakom a natrháme do nej listy šalátu. Pridajte uhorku nakrájanú na prúžky, krekry, syr, kuracie mäso nakrájané na prúžky. Prelejeme omáčkou. Navrch položte nakrájané olivy.