K receptu
Ak máte hostí, je leto a nie je nič iné ako kuracie mäso a zelenina, nebojte sa, dostanete skvelé, veľmi slávnostné a elegantné jedlo. Hlavná vec je sledovať technológiu!
zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 1 hodina 50 minútKaukazská kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ1 domáce kura s hmotnosťou 1,8–2 kg 6 červených cibúľ 400 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 1 veľká sladká paprika 4 strúčiky cesnaku 1 stredný zväzok koriandra 1 stredný zväzok zelenej bazalky 1 – 2 bobkové listy 0,5 ČL. utskho-suneliajika rozpustené maslo, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kura vložte do hrnca s 2 litrami vriacej vody, varte do polomäkka 30 minút. Položte vývar na tanier, ochlaďte 15 minút. Vývar precedíme. Kuracie mäso nakrájame na porcie.
Krok 2
Na oheň položte panvicu alebo kotlík s hrubým dnom, pridajte trochu oleja a rýchlo opečte kuracie kúsky do zlatista.
Krok 3
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Pridajte cibuľu ku kurčaťu, premiešajte a varte kurča a cibuľu, kým cibuľa nie je jemne hnedá, 10 minút.
Krok 4
Sladkú papriku ošúpeme, nakrájame najemno, pridáme do panvice, smažíme 5 minút. Zalejeme 1 šálkou vývaru (zvyšný vývar tu nebude potrebný), panvicu prikryjeme a dusíme, kým kura nezmäkne, asi 40 minút.
Krok 5
Pridajte paradajky a šťavu do panvice, zvýšte oheň na strednú úroveň, premiešajte a varte 10 minút. Cesnak a koriandr nasekáme nahrubo, vložíme do mažiara, osolíme. Rozdrvte v mažiari, kým sa nevytvorí homogénna pasta, pridajte do panvice.
Krok 6
Jemne nakrájajte bazalku a pridajte ku kurčaťu spolu s ukhtso-suneli. Pridajte adjiku, povarte 5 minút. Vypnite oheň a nechajte prikryté ďalších 10 minút. Podávajte horúce.