Cuketový džem s jablkami

Cuketový džem s jablkami

gastronóm 22. júla 2015Cuketový džem s jablkami. K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 116,15 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Použité: 2,03 g/0,51 g/26,42VareniePrázdneINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg cukety 700 g jabĺk 150 ml vody Kôra a šťava z jedného citróna a pomaranča Zväzok mäty 160-180 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky 1,5 x 1,5 cm. Neošúpanú cuketu nakrájame na kocky 1,5 x 1,5 cm.

Krok 2

Pridajte citrónovú a pomarančovú šťavu a kôru, vodu. Priveďte do varu a na miernom ohni varte 15-20 minút. Ochlaďte a zopakujte postup, potom znova ochlaďte.

Krok 3

Pridajte mätu, zväzok môžete zviazať niťou, varte ďalších 10 minút, potom mätu odstráňte.

Krok 4

Džem nalejte do čistých, sterilizovaných pohárov, zatvorte viečkom a vložte do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik