Cuketový džem s jablkami
gastronóm 22. júla 2015 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 116,15 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Použité: 2,03 g/0,51 g/26,42VareniePrázdneINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg cukety 700 g jabĺk 150 ml vody Kôra a šťava z jedného citróna a pomaranča Zväzok mäty 160-180 g cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky 1,5 x 1,5 cm. Neošúpanú cuketu nakrájame na kocky 1,5 x 1,5 cm.
Krok 2
Pridajte citrónovú a pomarančovú šťavu a kôru, vodu. Priveďte do varu a na miernom ohni varte 15-20 minút. Ochlaďte a zopakujte postup, potom znova ochlaďte.
Krok 3
Pridajte mätu, zväzok môžete zviazať niťou, varte ďalších 10 minút, potom mätu odstráňte.
Krok 4
Džem nalejte do čistých, sterilizovaných pohárov, zatvorte viečkom a vložte do chladničky.