Cviklová polievka s uhorkou a zálievkou z kyslej smotany

gastronóm 15. september 2014 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minútpolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 šálky kuracieho vývaru 3 veľké cvikly alebo 6–7 malých 1 malá cibuľa 2 strúčiky cesnaku 2 vetvičky čerstvého citrónového tymiánu alebo 1 lyžička. l. sušená 1 stredná uhorka 4 polievkové lyžice. l. kyslá smotana olivový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180°C. Cviklu umyte, každú zabaľte do alobalu a pečte v rúre do mäkka (asi 1 hodinu). Mierne vychladnúť. Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky.

Krok 2

Ošúpte a nakrájajte cibuľu a nakrájajte cesnak. V hrnci rozohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu a cesnak do mäkka. Zalejeme kuracím vývarom, pridáme cviklu a polovicu lístkov tymiánu. Priveďte do varu na strednom ohni, potom oheň znížte, prikryte a varte 25 minút. Dochutíme soľou a korením. Polievku rozdrvte mixérom na hladké pyré.

Krok 3

Uhorku ošúpeme a rozmixujeme s kyslou smotanou a zvyšným tymianom v mixéri, osolíme. Horúcu polievku nalejeme do misiek a do stredu každej dáme lyžicu kyslej smotany a uhorkového dresingu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik