K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 1 hodinaRúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE600 g filé z pražmy 200–250 g morských rias 1 malá uhorka 100 g cherry paradajok 1 cibuľa 3 polievkové lyžice. l. citrónová šťava 3 vetvičky kôpru 3 vetvičky estragónu 3 polievkové lyžice. l. olivový olej čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Filet z pražmy rozdelíme na 4 porcie. Nasekajte listy estragónu a kôpru. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Citrónovú šťavu zmiešame s bylinkami a cibuľou, dochutíme korením. Zmesou posypeme rybu a necháme 1 hodinu marinovať.
Krok 2
Uhorku ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu, lyžičkou odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Paradajky nakrájajte na polovicu.
Krok 3
Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom a pridáme morské riasy. Poukladáme paradajky, položíme na ne marinovaný filet a uhorky. Dochutíme soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 8-10 minút. pri teplote 200 C. Podávame horúce.