gastronóm 17. marca 2015 K receptu
Pointa tohto burgru je v tom, že medzi žemle dávame nie obyčajný rezeň, ale dusené hovädzie mäso rozobraté na malé kúsky. Aký je to nápad? Faktom je, že je ľahšie zaviesť do náplne tóny korenia a bieleho vína, v ktorých bolo hovädzie mäso dusené. A kytica Tabasca, horčice, cibule a uhoriek robí burger pikantným, chutným a sýtym. Skutočné vinné potešenie, ktorému nemôžete odolať.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 3 hodiny 20 minútDusenie, chradnutieVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1,5 kg hovädzieho stehná 100 ml suchého bieleho vína 1 stredná cibuľa 1 stredná mrkva 3 stonkový zeler soľ, čierne korenie Ak chcete odoslať:6–8 burgerových buchiet 1 dlhá uhorka 1 červená cibuľa 200 g majonézy 100 g barbecue omáčky horčicová omáčka Tabasco, voliteľná soľ, sladká mletá paprika Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vložte mäso do veľkého hrnca s ťažkým dnom. Pridajte cibuľu, mrkvu a zeler. Prilejeme víno a toľko vriacej vody, aby bolo mäso do polovice zakryté. Priveďte do varu, zbavte peny.
Krok 2
Pridajte soľ a korenie. Varte na miernom ohni pod pevne uzavretým vekom, občas otočte a v prípade potreby pridajte vodu po dobu 3 hodín.
Krok 3
Hotové mäso vyberte na dosku, ochlaďte a rozložte na vlákna. Ak sú príliš dlhé, nakrájajte ich na kúsky nie dlhšie ako 3 cm. Vráťte mäso do panvice, v ktorej sa pieklo (zeleninu a papriku vyberte), vmiešajte zvyšnú tekutinu. Ak je ho priveľa, vyparíme na prudkom ohni takmer úplne.
Krok 4
Na omáčku kombinujte majonézu a barbecue omáčku, dochuťte soľou a paprikou, premiešajte. Ak používate, pridajte Tabasco.
Krok 5
Žemle nakrájame a opečieme reznou stranou nadol na vymastenej panvici na reznej strane. Uhorku nakrájajte na tenké plátky a pridajte soľ. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska.
Krok 6
Zostavíme hamburgery: spodok žemle potrieme horčicou, položíme naň mäso, na mäso omáčku, na to cibuľu a uhorky. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a ihneď podávame.