Dusíme s fazuľou a zemiakmi

K receptu

Aj keď si naozaj chcete zjednodušiť proces a uvariť všetky ingrediencie naraz, nerobte to. Zemiaky v kyslom prostredí paradajok nikdy nezmäknú a nechutia

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 veľké zemiaky 1 plechovka (400 g) biela fazuľa (čím väčšia, tým lepšia) 1 lyžička. sladká mletá paprika 6–8 stoniek zeleru 3 stredné cibule 800 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 1 hlava cesnaku rastlinný olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Predhrejte rúru na 200°C. Zemiaky umyte kefou a jednotlivo zabaľte do niekoľkých vrstiev fólie. Pečieme v rúre 40 minút. Potom mierne ochlaďte (ošúpte alebo nechajte olúpané, ak chcete). Každý zemiak nakrájajte na 10-12 plátkov

Krok 2

Kým sa zemiaky pečú, ošúpeme a najemno nakrájame cibuľu. Cesnak ošúpeme, 2 strúčiky odložíme. Zeler nakrájajte na tenké plátky.

Krok 3

Vo veľkej hlbokej panvici zohrejte rastlinný olej, pridajte zeler, cibuľu a celé strúčiky cesnaku, na miernom ohni za častého miešania smažte 10 minút.

Krok 4

Pridajte papriku, premiešajte a ihneď pridajte paradajky spolu s tekutinou. Dôkladne premiešame, privedieme do varu a prikryté varíme 5 minút.

Krok 5

Fazuľu sceďte v cedníku a pridajte na panvicu so zelerom, cibuľou a paradajkami. Dusíme 5 minút.

Krok 6

Pridajte zemiaky, premiešajte a varte na miernom ohni prikryté 15 minút. Pár minút pred pripravenosťou osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať nasekanú spolu s cesnakom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik