K receptu
Aj keď si naozaj chcete zjednodušiť proces a uvariť všetky ingrediencie naraz, nerobte to. Zemiaky v kyslom prostredí paradajok nikdy nezmäknú a nechutia
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 veľké zemiaky 1 plechovka (400 g) biela fazuľa (čím väčšia, tým lepšia) 1 lyžička. sladká mletá paprika 6–8 stoniek zeleru 3 stredné cibule 800 g nakrájaných paradajok vo vlastnej šťave 1 hlava cesnaku rastlinný olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Predhrejte rúru na 200°C. Zemiaky umyte kefou a jednotlivo zabaľte do niekoľkých vrstiev fólie. Pečieme v rúre 40 minút. Potom mierne ochlaďte (ošúpte alebo nechajte olúpané, ak chcete). Každý zemiak nakrájajte na 10-12 plátkov
Krok 2
Kým sa zemiaky pečú, ošúpeme a najemno nakrájame cibuľu. Cesnak ošúpeme, 2 strúčiky odložíme. Zeler nakrájajte na tenké plátky.
Krok 3
Vo veľkej hlbokej panvici zohrejte rastlinný olej, pridajte zeler, cibuľu a celé strúčiky cesnaku, na miernom ohni za častého miešania smažte 10 minút.
Krok 4
Pridajte papriku, premiešajte a ihneď pridajte paradajky spolu s tekutinou. Dôkladne premiešame, privedieme do varu a prikryté varíme 5 minút.
Krok 5
Fazuľu sceďte v cedníku a pridajte na panvicu so zelerom, cibuľou a paradajkami. Dusíme 5 minút.
Krok 6
Pridajte zemiaky, premiešajte a varte na miernom ohni prikryté 15 minút. Pár minút pred pripravenosťou osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať nasekanú spolu s cesnakom.