K receptu
Na grilovanie je veľmi vhodná mladá, mäsitá a šťavnatá zelenina – cuketa, cuketa, paradajky, baklažán, sladká paprika. Čím je ovocie šťavnatejšie, tým bude vo výsledku chutnejšie. Grilovaná zelenina ako príloha sa hodí ku každému kebabu – mäsu alebo rybe.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minGril/BBQNa grile, na grileHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa alebo cuketa – 350 g baklažánu – 250 g papriky (žltá a červená) – 250 g ružových paradajok – 250 g rastlinného oleja – 50 ml čerstvej bazalky (listy) – niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu (so stonkami) – 2 vetvičky soľ, korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu a baklažán nakrájame pod uhlom 45° na plátky hrubé 0,5–0,7 cm.
Krok 2
Papriku nakrájame na veľké trojuholníky.
Krok 3
Zeleninu dochutíme soľou, korením a zo všetkých strán pokvapkáme rastlinným olejom.
Krok 4
Zeleninu opečte na grilovacej panvici z oboch strán do zlatista.
Krok 5
Opečenú zeleninu položíme na tanier, mierne sa prekrýva a ozdobíme lístkami bazalky a vetvičkou tymiánu.
MIMOchodom
Recept poskytol Evgeny Tsvetkov, šéfkuchár reštaurácie Pesto Cafe.