Grilovaná zelenina s bazalkou a tymianom

K receptu

Na grilovanie je veľmi vhodná mladá, mäsitá a šťavnatá zelenina – cuketa, cuketa, paradajky, baklažán, sladká paprika. Čím je ovocie šťavnatejšie, tým bude vo výsledku chutnejšie. Grilovaná zelenina ako príloha sa hodí ku každému kebabu – mäsu alebo rybe.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minGril/BBQNa grile, na grileHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEcuketa alebo cuketa – 350 g baklažánu – 250 g papriky (žltá a červená) – 250 g ružových paradajok – 250 g rastlinného oleja – 50 ml čerstvej bazalky (listy) – niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu (so stonkami) – 2 vetvičky soľ, korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu a baklažán nakrájame pod uhlom 45° na plátky hrubé 0,5–0,7 cm.

Krok 2

Papriku nakrájame na veľké trojuholníky.

Krok 3

Zeleninu dochutíme soľou, korením a zo všetkých strán pokvapkáme rastlinným olejom.

Krok 4

Zeleninu opečte na grilovacej panvici z oboch strán do zlatista.

Krok 5

Opečenú zeleninu položíme na tanier, mierne sa prekrýva a ozdobíme lístkami bazalky a vetvičkou tymiánu.

MIMOchodom

Recept poskytol Evgeny Tsvetkov, šéfkuchár reštaurácie Pesto Cafe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik