Hovädzie na novgorodský spôsob

gastronóm 3. marca 2015 K receptu

Na tento recept nepotrebujete drahé časti maskary. Dobre poslúži krkovička, zadok alebo aj okraj – majú veľa väziva a pri pomalom dusení mäso zmäkne a zmäkne.

zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 h 10 minPraženiePečenieruská kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg hovädzieho mäsa 6 nakladaných uhoriek 2 veľké cibule 2 stredné mrkvy 3 polievkové lyžice. l. paradajková pasta 2 šálky vývar 2 polievkové lyžice. l. múka 4 bobkové listy 8 zrniek čierneho korenia 4 nové korenie hrášok olivový olej soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Hovädzie mäso nakrájame na 2,5 cm kocky, do misy dáme soľ, korenie, posypeme múkou a dobre premiešame, aby múka rovnomerne pokryla všetky kúsky mäsa.

Krok 2

Rozohrejte veľkú panvicu s olivovým olejom a v niekoľkých dávkach opečte mäso do zlatista. Preneste do 4 servírovacích hrncov alebo do jednej veľkej keramickej nádoby.

Krok 3

Cibuľu a mrkvu ošúpeme, cibuľu nakrájame na kocky a mrkvu nakrájame na pol krúžky. Na panvici opečte cibuľu a mrkvu do mäkka, potom pridajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania smažte ďalších 5 minút. Preneste zeleninu do hrncov.

Krok 4

Ak majú uhorky hrubú šupku, odstráňte ju. Uhorky nakrájame na malé kocky. Preneste do hrncov.

Krok 5

Do kvetináčov rozmiestnite hrášok z čierneho a nového korenia, pridajte bobkový list. Nalejte pol pohára vývaru a obsah premiešajte. Hrnce prikryjeme pokrievkami, vložíme do rúry a pečieme 40 minút. pri 200 °C. Potom teplotu znížime na 160 °C a varíme ešte 1 hodinu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik