gastronóm 3. marca 2015 K receptu
Na tento recept nepotrebujete drahé časti maskary. Dobre poslúži krkovička, zadok alebo aj okraj – majú veľa väziva a pri pomalom dusení mäso zmäkne a zmäkne.
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 2 h 10 minPraženiePečenieruská kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoVeľká nocVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg hovädzieho mäsa 6 nakladaných uhoriek 2 veľké cibule 2 stredné mrkvy 3 polievkové lyžice. l. paradajková pasta 2 šálky vývar 2 polievkové lyžice. l. múka 4 bobkové listy 8 zrniek čierneho korenia 4 nové korenie hrášok olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hovädzie mäso nakrájame na 2,5 cm kocky, do misy dáme soľ, korenie, posypeme múkou a dobre premiešame, aby múka rovnomerne pokryla všetky kúsky mäsa.
Krok 2
Rozohrejte veľkú panvicu s olivovým olejom a v niekoľkých dávkach opečte mäso do zlatista. Preneste do 4 servírovacích hrncov alebo do jednej veľkej keramickej nádoby.
Krok 3
Cibuľu a mrkvu ošúpeme, cibuľu nakrájame na kocky a mrkvu nakrájame na pol krúžky. Na panvici opečte cibuľu a mrkvu do mäkka, potom pridajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania smažte ďalších 5 minút. Preneste zeleninu do hrncov.
Krok 4
Ak majú uhorky hrubú šupku, odstráňte ju. Uhorky nakrájame na malé kocky. Preneste do hrncov.
Krok 5
Do kvetináčov rozmiestnite hrášok z čierneho a nového korenia, pridajte bobkový list. Nalejte pol pohára vývaru a obsah premiešajte. Hrnce prikryjeme pokrievkami, vložíme do rúry a pečieme 40 minút. pri 200 °C. Potom teplotu znížime na 160 °C a varíme ešte 1 hodinu.