Koláče s treskou

gastronóm 12. marca 2015 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 541,01 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 21,02 g/25,62 g/57,03PraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieHlavný chodVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ Na náplň:500 g filé z tresky 1 lyžička. čerstvo mleté ​​čierne korenie 1 polievková lyžica. l. sušený kôpor Na omáčku:200 ml olivovej majonézy 10 kyslých uhoriek (7–10 cm) 1/2 lyžičky. mleté ​​čierne korenie Na test:500 g múky 200 ml mlieka 2 vajcia 7 g sušeného droždia 1 lyžička. soľ 2 lyžice. l. cukor 3 lyžice. l. olivový olej rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ a droždie, dobre premiešame. Prilejeme vajcia, maslo, teplé mlieko a vymiešame cesto. Miesime rukami, kým sa nezačne odťahovať od stien misky. Zakryte potravinovou fóliou a odložte na teplé miesto.

Krok 2

Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, pretlačíme ho, opäť prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť.

Krok 3

Rybu nakrájame na malé kúsky približne 5×2 cm, osolíme, posypeme čiernym korením a sušeným kôprom.

Krok 4

Na omáčku nastrúhame nakladané uhorky na hrubom strúhadle, zmiešame s majonézou a čiernym korením.

Krok 5

Vykysnuté cesto roztlačíme, zvinieme na povraz hrubý 4 cm a rozdelíme na kruhy s hrúbkou 0,7–1 cm.

Krok 6

Na každý kruh cesta položte kúsok ryby, zaštipnite okraje a vytvarujte koláč.

Krok 7

V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejeme olej. Koláče opečte na oboch stranách dozlatista a položte na papierové utierky. Horúce pirohy preložíme na tanier a podávame s omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik