gastronóm 12. marca 2015 K receptu Náročnosť: priemer Kalórie: 541,01 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 3 hodiny Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 21,02 g/25,62 g/57,03PraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieHlavný chodVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ Na náplň:500 g filé z tresky 1 lyžička. čerstvo mleté čierne korenie 1 polievková lyžica. l. sušený kôpor Na omáčku:200 ml olivovej majonézy 10 kyslých uhoriek (7–10 cm) 1/2 lyžičky. mleté čierne korenie Na test:500 g múky 200 ml mlieka 2 vajcia 7 g sušeného droždia 1 lyžička. soľ 2 lyžice. l. cukor 3 lyžice. l. olivový olej rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ a droždie, dobre premiešame. Prilejeme vajcia, maslo, teplé mlieko a vymiešame cesto. Miesime rukami, kým sa nezačne odťahovať od stien misky. Zakryte potravinovou fóliou a odložte na teplé miesto.
Krok 2
Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, pretlačíme ho, opäť prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť.
Krok 3
Rybu nakrájame na malé kúsky približne 5×2 cm, osolíme, posypeme čiernym korením a sušeným kôprom.
Krok 4
Na omáčku nastrúhame nakladané uhorky na hrubom strúhadle, zmiešame s majonézou a čiernym korením.
Krok 5
Vykysnuté cesto roztlačíme, zvinieme na povraz hrubý 4 cm a rozdelíme na kruhy s hrúbkou 0,7–1 cm.
Krok 6
Na každý kruh cesta položte kúsok ryby, zaštipnite okraje a vytvarujte koláč.
Krok 7
V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejeme olej. Koláče opečte na oboch stranách dozlatista a položte na papierové utierky. Horúce pirohy preložíme na tanier a podávame s omáčkou.