Krevetový a avokádový šalát

K receptu Kalórie: 339,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 minINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g malých kreviet 1 stredná uhorka 2 veľmi zrelé avokáda s hrubou šupkou 200 g miešaných šalátových listov Polovica malého zväzku kôpru Polovica malého zväzku pažítkyna tankovanie:kôra z 1 citróna 3 polievkové lyžice. l. citrónová šťava 3 lyžice. l. extra panenský olivový olej 3 lyžice. l. majonéza soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ak ste si kúpili varené mrazené krevety, jednoducho ich vopred rozmrazte umiestnením v cedníku v miske do chladničky. To môže trvať 3-4 hodiny. Nie je potrebné ich variť.

Krok 2

Ak ste si kúpili surové krevety, najskôr ich povarte v osolenej vriacej vode na 1 minútu. Umiestnite na sito a nechajte vychladnúť.

Krok 3

Uhorku ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Kôpor a pažítku nasekáme nadrobno. Avokádo prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku, lyžicou vyškrabeme časť dužiny a nakrájame na malé kocky.

Krok 4

Pripravte dresing: zmiešajte citrónovú kôru a šťavu, majonézu, olivový olej, soľ a korenie. Suroviny na šalát dáme do misy, zalejeme dresingom a dobre premiešame. Naplňte šalát polovicami avokáda. Položte na taniere na lôžko šalátových listov a podávajte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik