Kuracie mäso na panvici na abcházsky spôsob

K receptu

Pre také nádherné kurča nie je hriech kúpiť si správnu panvicu – veľkú, hlbokú, liatinovú. Alebo malé porciované liatinové panvice – podľa počtu ľudí, ktorí u vás doma bežne sedia pri stole.

zložitosť: priemer Kalórie: 555,42 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 33,15 g/44,72 g/5,02Abcházska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 malé kura 1 stredná cibuľa 1 stredná paprika 1 stredná mrkva 1 veľká zrelá paradajka 2–3 strúčiky cesnaku rastlinný olej 1 lyžička. mletá paprika mleté ​​čierne korenie mletá červená paprika soľ malý zväzok koriandra na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky. Dochutíme paprikou, soľou, čiernym a červeným korením. Miešajte rukami, aby sa korenie vsiaklo do mäsa. Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejte olej. Pridajte kurča a opečte na strednom ohni, kým jemne nezhnedne.

Krok 2

Ošúpte cibuľu a mrkvu. Sladkú papriku nakrájajte na polovicu, odstráňte semená a blany. Všetko nakrájajte na tenké pásiky. Pridajte pripravenú zeleninu na panvicu s kuracím mäsom a za občasného miešania dusíme prikryté, kým sa kura neuvarí, asi 20 minút.

Krok 3

Paradajku nakrájajte na veľké plátky. Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme nadrobno. Koriander tiež nasekajte nadrobno.

Krok 4

Plátky paradajok dáme na panvicu a trochu osolíme. Zatvorte veko, aby paradajka pustila šťavu a rozvarila sa.

Krok 5

Odstráňte panvicu z ohňa, pridajte cesnak a bylinky, premiešajte a ihneď podávajte priamo z panvice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik