Kuskus s jahňacinou v rúre
Môj magnet 12. marca 2024 K receptu
Kuskus s jahňacinou v rúre je veľmi farebné jedlo, ktoré spája aromatický kuskus a jemné jahňacie stehno, dochutené voňavým korením. A nenechajte sa prekvapiť kombináciou jahňacieho mäsa a škorice – to je tradícia kuchyne krajín Maghrebu. Škorica dodáva hustému kastrólu teplo a hĺbku chuti a dodáva mu špeciálnu, jedinečnú chuť. Jahňací kastról s kuskusom na arabský spôsob je ako stvorený na bežnú alebo sviatočnú večeru, keď chcete sebe a svojim blízkym dopriať niečo špeciálne. Skúste si pripraviť kuskus v rúre a vychutnajte si jeho jedinečnú chuť.
zložitosť: priemer Kalórie: 642,67 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 50 min Použité: 27,33 g/43,23 g/36,40RúraMlynček na mäsoPečenieVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIE+4Porcie-Narsharab omáčka ochutnaťJahňacia dužina 500 gMletá škorica 1 lyžičkaNové korenie 1 lyžičkaCibuľa 5 ks.Píniové oriešky 50 gKuskus 125 gMleté čierne korenie ochutnaťSoľ ochutnaťOlivový olej ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pre kastról nakrájajte mäso na stredné kúsky. 2 cibule ošúpeme, nadrobno nasekáme a spolu s mäsom pomelieme na mlynčeku na mäso. Cibuľu zmiešame s mäsom, pridáme soľ, čierne korenie a polovicu škorice.
Krok 2
Pridajte kuskus a asi 150 ml veľmi studenej vody. Miešaním získate šťavnatú homogénnu hmotu. Rukou rozložte mletú zmes do vymastenej malej zapekacej misy. Vrch uhladíme a potrieme olejom.
Krok 3
Pomocou noža naznačte kúsky v tvare diamantu a prejdite nimi po stranách formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30 minút.
Krok 4
Nasekajte orechy. Zvyšnú cibuľu nakrájajte na tenké polkolieska a za častého miešania 10 minút opečte na oleji do zlatista. Pridajte orechy a smažte ďalšie 2 minúty. Pridajte soľ, korenie, škoricu, nové korenie a narsharab podľa chuti. Smažte ďalšiu 1 minútu. Kastról podávajte s cibuľovým korením a ozdobte koriandrom a granátovým jablkom.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 5,68 g (7,10 % dennej hodnoty) • tuky 38,86 g (43,18 %) • uhľohydráty 16,75 g (9,97 %) • kcal 437,48 (24,30 %) • sodík 244,61 mg (16,87 %) 42 g celkový cukor (1,97 %) 2,84 %) • EFA 17,71 g (88,55 %) • vláknina 1,66 g (5,53 %)
UŽITOČNÉ RADY
Kuskus v tomto receptúre možno nahradiť bulugrom, produktom, ktorý je jeho chuti najbližšie. Vhodná je aj pšenica, jačmeň alebo poltavské zrná. Vyrobiť si guľky veľkosti prosa z nekysnutého cesta si môžete sami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Jahňací kuskus možno podávať s rôznymi koreninami a omáčkami, ako je mätový jogurt alebo pikantná harissa. Ku kuskusu sa hodí šalát z čerstvej zeleniny alebo zelené guacamole.