gastronóm 17. mája 2018 K receptu
Nezamieňajte khinkal a khinkali! Jediné, čo majú spoločné, je prítomnosť testu. Khinkali sú takmer veľké knedle a khinkal je horúci pokrm z mäsa s vývarom, domácimi rezancami a lahodnými omáčkami.
zložitosť: priemer Kalórie: 604,76 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 2 hodiny Použité: 23,15 g/31,93 g/57,42VarenieKaukazská kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodpolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ700 g jahňacej dužiny (plecko, zadné stehno) 500 g zemiakov 500 g múky + viac na vyvaľkanie 1 veľké vajce 1 polievková lyžica. l. rastlinná olejová soľNa kefírovú omáčku200 g kefíru s obsahom tuku 3% 3–4 strúčiky cesnaku a soľNa paradajkovú omáčku2 stredne zrelé paradajky 2–3 strúčiky cesnaku 50 g masla soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jahňacie mäso zalejeme 3 litrami studenej vody. Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a zbavte peny. Mäso osolíme a varíme 1,5 hodiny, potom vývar precedíme. Mäso nakrájame na malé kúsky.
Krok 2
Múku preosejeme do kôpky, urobíme do nej jamku, pridáme soľ, maslo a 200 ml ľadovej vody, vymiesime elastické cesto. Zakryte fóliou a nechajte 30 minút.
Krok 3
Na kefírovú omáčku ošúpte a rozdrvte cesnak, zmiešajte s kefírom a pridajte soľ.
Krok 4
Na paradajkovú omáčku ošúpte a pretlačte cesnak. Paradajky nastrúhame a šupku odstránime. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme paradajky, privedieme do varu a povaríme 5 minút. Dochutíme soľou a pridáme nasekaný cesnak.
Krok 5
Zemiaky ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice, vložíme do vriacej vody, privedieme do varu, osolíme a varíme do mäkka asi 20 minút. Potom vodu vypustite.
Krok 6
Bujón umiestnite na stredný oheň a priveďte do varu a nechajte vrieť. Z vykysnutého cesta nakrájame kúsky a vyvaľkáme na tenké klobásky. Párky nakrájajte na malé kúsky, každý kúsok stlačte prstom, dajte mu tvar ucha alebo škrupiny, vhoďte do vriaceho vývaru, varte 5–7 minút v závislosti od veľkosti kúskov. Hotový khinkal dáme do nahriatych hlbokých tanierov, poukladáme naň mäso a zemiaky, zalejeme horúcim vývarom, potom pridáme omáčky podľa chuti.