Mini pizza s mozzarellou a paradajkami

K receptu

Minipizza s mozzarellou a paradajkami sa pripravuje podľa klasickej receptúry: rozdiel je len v zmenšenom formáte, ktorý je poskytnutý v našom prípade. Samozrejme, veľkú môžete nakrájať na kúsky, aby si každý účastník jedla mohol vziať a zjesť, koľko chce. Miniatúrny formát je svojím spôsobom dobrý: úplne uspokojí majetnícky pud, pretože v tomto prípade bude pizza určite patriť len vám. Mimochodom, cherry paradajky sú na túto možnosť ako stvorené, rovnako ako malé guľky mozzarelly, ktoré sa dajú položiť na placku z cesta celé alebo nakrájať len na polovice.

zložitosť: ľahko Kalórie: 403,61 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 40 min Pridať. čas: 1 hodina 40 minút Použité: 12,06 g/18,45 g/46,43RúraPečenieVečeraPekáreňVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetDovolenka detíPiknikINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ20 g droždia 25 g cukru 400 g múky 10 g soli 300 g tuku kyslá smotana 250 ml teplej vodyNa náplň:10 paradajok 4 veľké guľky mozzarelly (nasekané) 100 g olív 100-150 g pesta 1 zväzok bazalky Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na cesto na pizzu zmiešame múku, droždie, cukor, soľ a asi 250 ml teplej vody a vymiesime cesto. Prikryte a umiestnite na teplé miesto bez prievanu na 1 hodinu. Potom prehnetieme, znova prehnetieme a necháme opäť kysnúť ďalších 30-40 minút.

Krok 2

Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto posypeme múkou a rozdelíme na 16 častí. Každý kúsok zrolujte do gule. Valčekom vyvaľkáme guľky na hrúbku 3-5 mm a ukladáme na plech.

Krok 3

Cesto zľahka stlačíme rukami, pričom okraje budú o niečo hrubšie ako stred. Pomocou štetca potrieme základ pizze trochou kyslej smotany a dochutíme soľou a korením.

Krok 4

Na plnenie nakrájame paradajky na plátky a rozložíme po celom povrchu pizze. Navrch rozložíme kúsky mozzarelly a nakrájané olivy. Pridajte pár lyžíc pesta a pokvapkajte olivovým olejom. Pizzu pečieme v rúre vyhriatej na 200°C 8-12 minút, mala by zozlatnúť. Ozdobte bazalkou.

UŽITOČNÉ RADY

Pred pečením minipizzy s mozzarellou a paradajkami môžete navyše posypať malým množstvom strúhaného tvrdého syra, ktorý sa postará o krásnu zlatistú kôrku na vrchu.

MIMOchodom

Namiesto kyslej smotany môžete každý základ mozzarelly a paradajkovej pizze potrieť vašou obľúbenou paradajkovou omáčkou alebo navrch jednoducho natrieť pár lyžicami pasírovaných paradajok.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik