Nakladaná zelenina na ázijský spôsob

K receptu

V horúcom a vlhkom podnebí Ázie sa veľmi rýchlo množia najrôznejšie nezdravé baktérie, preto je tam obľúbený ocot. V mnohých ázijských krajinách sa zelenina vôbec neje čerstvá – iba vyprážaná, dusená alebo ako: nakladaná. Môžete ich podávať ako predjedlo k iným zeleninovým jedlám alebo ako prílohu s ryžou či rezancami.

zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 6 hodín Pridať. čas: 30 minMorenieázijská kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 veľká dlhoplodá uhorka 1 malý koreň daikonu 1 veľká mrkva 1 veľká žltá paprika 1 veľká červená cibuľa 1 veľká hlava cesnaku 1 stredná červená čili paprička 1/2 šálky ryže alebo bieleho vínneho octu 2 ČL. cukor štvrť tyčinky škorice štipka šafranových nití a semienok kardamónu 5–6 pukov klinčekov 2 lyžičky. morská soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Daikon a mrkvu ošúpeme, nakrájame na veľké prúžky, nasekáme aj uhorku a sladkú papriku zbavenú semienok.

Krok 2

Cibuľu nakrájajte na stredné pierka, cesnak oddeľte na plátky a ošúpte. Chilli nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu vložte do nádoby s vekom.

Krok 3

Na marinádu zmiešame 1/3 šálky vody, ocot, soľ, cukor a všetky koreniny, zahrievame, kým sa cukor nerozpustí.

Krok 4

Nalejte marinádu na zeleninu, dôkladne premiešajte, zakryte misku filmom a vložte do chladničky na 5-6 hodín. Obsah misky by sa mal z času na čas premiešať.

Krok 5

Pred podávaním osušte zeleninu z marinády.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak neakceptujete nakladanie v octe, uvarte túto zeleninu v limetkovej šťave – stačí zvýšiť množstvo jedenapolkrát a nemiešať s vodou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik