K receptu
V horúcom a vlhkom podnebí Ázie sa veľmi rýchlo množia najrôznejšie nezdravé baktérie, preto je tam obľúbený ocot. V mnohých ázijských krajinách sa zelenina vôbec neje čerstvá – iba vyprážaná, dusená alebo ako: nakladaná. Môžete ich podávať ako predjedlo k iným zeleninovým jedlám alebo ako prílohu s ryžou či rezancami.
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 6 hodín Pridať. čas: 30 minMorenieázijská kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 veľká dlhoplodá uhorka 1 malý koreň daikonu 1 veľká mrkva 1 veľká žltá paprika 1 veľká červená cibuľa 1 veľká hlava cesnaku 1 stredná červená čili paprička 1/2 šálky ryže alebo bieleho vínneho octu 2 ČL. cukor štvrť tyčinky škorice štipka šafranových nití a semienok kardamónu 5–6 pukov klinčekov 2 lyžičky. morská soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Daikon a mrkvu ošúpeme, nakrájame na veľké prúžky, nasekáme aj uhorku a sladkú papriku zbavenú semienok.
Krok 2
Cibuľu nakrájajte na stredné pierka, cesnak oddeľte na plátky a ošúpte. Chilli nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu vložte do nádoby s vekom.
Krok 3
Na marinádu zmiešame 1/3 šálky vody, ocot, soľ, cukor a všetky koreniny, zahrievame, kým sa cukor nerozpustí.
Krok 4
Nalejte marinádu na zeleninu, dôkladne premiešajte, zakryte misku filmom a vložte do chladničky na 5-6 hodín. Obsah misky by sa mal z času na čas premiešať.
Krok 5
Pred podávaním osušte zeleninu z marinády.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak neakceptujete nakladanie v octe, uvarte túto zeleninu v limetkovej šťave – stačí zvýšiť množstvo jedenapolkrát a nemiešať s vodou.