K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minPraženieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvonarodeninyKarnevalNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z nelmy s kožou, každý 130 olivový olej a soľNa omáčku:2 veľké mäsité paradajky 1 strúčik cesnaku 3-4 vetvičky bazalky, kôpru a petržlenu 200 ml olivového oleja 1 citrón soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na paradajkách urobte rez v tvare kríža. Ponorte na niekoľko sekúnd do vriacej vody. Odstráňte a opláchnite ľadovou vodou. Odstráňte šupku a dužinu nasekajte čo najjemnejšie, odstráňte semená.
Krok 2
Paradajky zmiešame s prelisovaným cesnakom, nadrobno nasekanými bylinkami, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením. Nechajte až do použitia.
Krok 3
Filet z nelmy osolíme. Vyprážajte na rastlinnom oleji 4-5 minút z každej strany alebo do požadovaného stupňa prepečenia. Nevysušte to! Nechajte pôsobiť 3-5 minút. Podávame teplé s omáčkou.