Nelma s paradajkovo-cesnakovou omáčkou

K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minPraženieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvonarodeninyKarnevalNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z nelmy s kožou, každý 130 olivový olej a soľNa omáčku:2 veľké mäsité paradajky 1 strúčik cesnaku 3-4 vetvičky bazalky, kôpru a petržlenu 200 ml olivového oleja 1 citrón soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na paradajkách urobte rez v tvare kríža. Ponorte na niekoľko sekúnd do vriacej vody. Odstráňte a opláchnite ľadovou vodou. Odstráňte šupku a dužinu nasekajte čo najjemnejšie, odstráňte semená.

Krok 2

Paradajky zmiešame s prelisovaným cesnakom, nadrobno nasekanými bylinkami, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením. Nechajte až do použitia.

Krok 3

Filet z nelmy osolíme. Vyprážajte na rastlinnom oleji 4-5 minút z každej strany alebo do požadovaného stupňa prepečenia. Nevysušte to! Nechajte pôsobiť 3-5 minút. Podávame teplé s omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik