Pikantný pečený baklažánový šalát

K receptu

Pečený baklažán s paradajkami a mozzarellou je jednou z najchutnejších kombinácií, aké môžete s týmito produktmi vymyslieť. Pre pikantnosť pridajte trochu koriandra a chilli papričky – pikantný pečený baklažánový šalát je hotový.

zložitosť: ľahko Kalórie: 189,53 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 7,97 g/8,00 g/21,10RúraPraženiePečenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvonarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 veľké baklažány 2 červené cibule 3 paradajky 1-2 čili papričky 1 polievková lyžica. l. rastlinný olej 2 veľké guľôčky mozzarelly 1 strúčik cesnaku malý zväzok koriandra kúsky pita chleba alebo tortilly, sušené v rúre 1 lyžička. kari štipka mletého zázvoru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Rúru predhrejeme na 220C. Baklažány na niekoľkých miestach popicháme vidličkou a uložíme na plech. Pečieme 50-60 minút, kým šupka nezčernie a dužina sa ľahko prepichne vidličkou.

Krok 2

Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, paradajky na plátky. Chilli papričku zbavte semienok a nakrájajte na jemno.

Krok 3

Vychladnuté baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovicu, dužinu vyberieme lyžičkou, vložíme do kuchynského robota a nasekáme. Odložte bokom.

Krok 4

Vo veľkej panvici smažte cibuľu 5-6 minút, kým nezmäkne. Pridajte nasekaný cesnak, zázvor a čili. Po ďalších 1-2 minútach pridajte paradajky a kari, varte ďalších 12-15 minút do mäkka.

Krok 5

Vmiešame dužinu baklažánu a za stáleho miešania varíme 3-4 minúty. Pridajte koriandr a odstráňte z tepla.

Krok 6

Mozzarellu nakrájame na plátky a dáme na tanier spolu s plátkami paradajok a pikantným baklažánom. Podávame s tortilla chipsami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik