Pizza s jahodami, stracciatellou a bazalkou

Nikolaj Baksan 5. júna 2018 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1PekáreňHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmúky 300 g vody 300 g cukru 10 g sušeného droždia 3 g paradajok 2 ks olivového oleja 2 lyžice jahôd 70 g stracciatelly 70 g bazalky 5 g balzamikového krému 3 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte cesto: zohrejte vodu na izbovú teplotu, pridajte soľ, cukor a suché droždie. Premiešame a preosejeme múku.

Krok 2

Vymiesime cesto, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať.

Krok 3

Pripravte omáčku: ošúpte paradajky, nastrúhajte, pridajte soľ, korenie a olivový olej.

Krok 4

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vložíme do zapekacej misy a upečieme.

Krok 5

Hotové cesto pomastíme paradajkovou omáčkou.

Krok 6

Pridáme stracciatellu, jahody a pokvapkáme balzamikom. Ozdobíme bazalkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik