Nikolaj Baksan 5. júna 2018 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1PekáreňHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmúky 300 g vody 300 g cukru 10 g sušeného droždia 3 g paradajok 2 ks olivového oleja 2 lyžice jahôd 70 g stracciatelly 70 g bazalky 5 g balzamikového krému 3 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte cesto: zohrejte vodu na izbovú teplotu, pridajte soľ, cukor a suché droždie. Premiešame a preosejeme múku.
Krok 2
Vymiesime cesto, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať.
Krok 3
Pripravte omáčku: ošúpte paradajky, nastrúhajte, pridajte soľ, korenie a olivový olej.
Krok 4
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vložíme do zapekacej misy a upečieme.
Krok 5
Hotové cesto pomastíme paradajkovou omáčkou.
Krok 6
Pridáme stracciatellu, jahody a pokvapkáme balzamikom. Ozdobíme bazalkou.