Alena Spirina 5. marca 2015 K receptu
Rassolnik s kačicou je lahodný prvý chod, ktorý sa dá pripraviť z mŕtvoly pečeného vtáčika, tradične vyhodeného. Šetrnej gazdinke však všetko klape, o to viac, že výsledok rozhodne stojí za to! Napriek tomu, že v našom rassolniku nie je žiadne mäso, chuť polievky je veľmi jasná, aróma je chutná a zlatá farba vás núti zachytiť výsledné kulinárske majstrovské dielo na fotoaparáte vášho telefónu a okamžite zverejniť fotografiu na svojom telefóne. obľúbená sociálna sieť. Upozorňujeme, že vývar sa musí variť pomerne dlho, inak nebude mať vývar patričnú sýtosť, čo je pri kyslej polievke povinné.
zložitosť: priemer Kalórie: 399,19 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 3 hodiny 30 minút Použité: 14,27 g/29,92 g/19,23VareniePečenieruská kuchyňaVečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkačací rám + kosti stehien – 500 g mrkva – 2 ks zeler koreň – 40 ks cibuľa – 2 ks pitná voda – 2,5 cibuľa a petržlen – 10 g čierne korenie – 1 ČL nové korenie – 1 ČL perličkový jačmeň – 2-3 PL . l. uhorky – 4 ks rozpustené maslo – 2 lyžice. l. zemiaky – 2-3 ks uhorky – 120 ml soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na nálev. Rozrežte rám kačice na polovicu. Umyte a ošúpte mrkvu a zeler. Odlúpnite jednu cibuľu z vrchnej šupky. Rozrežte na polovicu.
Krok 2
Rúru predhrejeme na 220°C. Rám kačacieho stehna a kosti, polovice cibule, jednu mrkvu a 20 g zeleru položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15-20 minút do zlatista.
Krok 3
Kačacie kosti a korene vložte do hrnca. Zalejte vodou a na stredne vysokej teplote priveďte do varu. Odstráňte penu pomocou štrbinovej lyžice. Pridajte 1 lyžičku. soľ, čierne a nové korenie, ako aj stonky kôpru a petržlenu. Znížte teplotu a varte vývar 2-2,5 hodiny. Kmeň.
Krok 4
Krúpy na nálev prepláchnite studenou vodou a vložte do malého hrnca. Nalejte 1 liter vriacej vody. Panvicu pevne uzavrite a jačmeň duste 15-20 minút.
Krok 5
Panvicu s perličkovým jačmeňom vložte do vody na vysokú teplotu a priveďte do varu. Odstráňte z tepla a prikryte. Nechajte perličkový jačmeň opäť 15-20 minút. Scedíme v cedníku a prepláchneme studenou vodou.
Krok 6
Nakladané uhorky ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a zbavíme jadrovníkov a semien. Uložíme ich do naberačky spolu s nakrájanými šupkami, zalejeme naberačkou vývaru a varíme 10 minút. Kmeň. Zvyšné uhorky nakrájajte na plátky.
Krok 7
Ošúpeme a nakrájame druhú cibuľu. Zvyšnú mrkvu a zeler nakrájame na pásiky. Na panvici rozpustíme maslo a zeleninu opečieme do zlatista. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky.
Krok 8
Scedený vývar z budúceho nálevu privedieme do varu. Pridajte vyprážanú zeleninu spolu s perličkovým jačmeňom. Priveďte do varu a varte 15 minút. Pridajte zemiaky a varte ďalších 15 minút.
Krok 9
Keď sú zemiaky hotové, pridáme nakrájané uhorky, odvar zo šupiek a semienok a soľanku. Polievku privedieme do varu. Odstráňte z tepla, pridajte trochu soli a korenia. Pridáme nadrobno nasekaný kôpor a petržlenovú vňať. Zatvorte panvicu s nálevom a nechajte 10-12 minút.
UŽITOČNÉ RADY
Rassolnik s kačicou chutí lepšie na druhý deň. Preto si ho môžete uvariť večer a prikryté nechať v kuchyni až do rána (pokiaľ vám, samozrejme, nie je príliš teplo). Potom vložte nálev do chladničky a tesne pred podávaním ho zohrejte.
MIMOchodom
Ak si predsa len neviete predstaviť kyslú uhorku bez mäsa, pri varení pridajte do vývaru celé kačacie stehná (tri alebo štyri kusy). Potom budete musieť oddeliť mäso od kosti, nasekať ho a pridať do polievky ako posledný krok.