K receptu
Aby sa jedlo pri vyprážaní neprilepilo na mriežku, pred použitím ho nezabudnite rozohriať a poriadne natrieť tukom – na to je vhodné použiť kúsok bravčovej masti alebo silikónovú kefu namočenú v oleji.
zložitosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 40 min Pridať. čas: 14 hHlavný chodVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1,5 kg vykostených kuracích stehien 1,5 kg kuracích krídel 5 veľkých červených paprík 4 stredne veľké cukety 400 g paradajok na vinič na 1,5 polievkovej lyžice. l. cesnakový a zázvorový prášok 2 polievkové lyžice. l. sladká paprika 1 polievková lyžica. l. mletý kmín 1 polievková lyžica. l. zmes čerstvo mletého korenia 2-3 lyžice. l. stredne mletá soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Všetky koreniny a soľ zmiešajte do hladka.
Krok 2
Odrežte krídla v kĺboch (nepoužívajte tretiu falangu). Krídla a stehná obaľte korením, vložte do vzduchotesnej nádoby a marinujte v chladničke 12-48 hodín.
Krok 3
Pred vyprážaním vyberte mäso z chladničky 2 hodiny predtým, odstráňte korenie a osušte papierovými utierkami.
Krok 4
Sladkú papriku ošúpeme, nakrájame na štvorce so stranou 5–6 cm.
Krok 5
Krídla a stehná položte na stojany striedavo s paprikou a cuketou. Grilujte na uhlí na strednom ohni za častého otáčania, kým mäso nie je upečené. Paradajky opečte oddelene na špízoch. Ihneď podávajte.