Rolky

K receptu

Niektoré rodiny (poznáme ich dosť) majú deti gurmánov. Nielenže si užívajú babkine tvarohové koláče, ale s nadhľadom odborníkov hodnotia aj experimenty svojich rodičov v kuchyni alebo si sebavedomo objednávajú v japonskej reštaurácii. Naučte takéto dieťa robiť rolky samo – nie je to ťažké a oveľa lacnejšie ako v akomkoľvek sushi bare. Hlavná vec je správne uvariť ryžu.

zložitosť: priemer Kalórie: 234,52 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 10,75 g/2,80 g/41,96Žiadna tepelná úpravaVareniejaponská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetDovolenka detíINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍNa dresing ryže:4 polievkové lyžice. l. ryžový alebo biely vínny ocot 2 polievkové lyžice. l. cukor 1/2 lyžice. l. soľNa rolky:1 šálka sushi ryže (napríklad japonica) 150 g jemne osoleného filetu z lososa 1 stredne dlhá uhorka 2 veľké pláty morských rias noriwasabi, voliteľná sójová omáčka na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Opláchnite ryžu na rolky v 5-6 vodách, kým nebude voda číra. Zalejte studenou vodou v pomere 1:1 plus ďalších 10%, priveďte do varu, znížte oheň na minimum, zatvorte pokrievkou a varte 13-14 minút bez otvárania. Odstráňte panvicu z ohňa, prikryte prikrývkou a nechajte 30 minút. Na prípravu dresingu zohrievajte všetky ingrediencie spolu, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Obväz by mal byť teplý.

Krok 2

Presuňte ryžu do veľkej, nenalakovanej drevenej misy (nepoužívajte kôru sushi ryže, ktorá sa vytvorí na dne panvice). Do stredu položte teplú ryžu, vylejte všetku zálievku, ryžu rozotrite špachtľou, potom ju spolu s dresingom nahrňte späť do stredu – a tak 4-krát. Nechajte pôsobiť 10 minút. Teplota ryže by mala byť 32–34 °C, nie chladnejšia. Ak nádoba nie je drevená, znížte množstvo zálievky o 1/3.

Krok 3

Uhorku ošúpeme a zbavíme jadierok a nakrájame na tenké prúžky. Rovnakým spôsobom nakrájajte lososa.

Krok 4

Vezmite plát nori a položte ho na rolovaciu podložku (makisu) hladkou stranou nadol a hrubou stranou nahor, aby sa ryža lepšie prilepila. Teplú ryžu položte na plech a zarovnajte tak, aby pozdĺž dlhého okraja zostal voľný pás široký 1 cm Vrstva ryže je približne 1/2 cm, 3-4 zrnká ryže. Ak používate ryžu, namažte ju wasabi.

Krok 5

Pozdĺž dlhého okraja nori, pokrytého ryžou, vo vzdialenosti 1/2 cm od nej položte uhorky a prúžky lososa. Pomocou podložky vytvorte pevnú rolku a pri každom záhybe ju zatlačte.

Krok 6

Tenkým ostrým nožom namočeným v horúcej vode rolku nakrájajte na kúsky s hrúbkou 3 – 4 cm, aby sa rolky pri tom nepokrčili, najskôr odrežte nori a potom rolku jedným pohybom odrežte až do konca. . Rolky podávame so sójovou omáčkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik