Rýchly čerešňový džem s medom a rozmarínom
K receptu
Zvyčajne robíme lekvár, aby sme ho uchovali na zimu. Ale prečo si rovno neuvariť džem na jedenie, napríklad s kašou, jogurtom alebo toastom. Koniec koncov, týmto spôsobom môžete pripraviť malé množstvo bobúľ, experimentovať s novými kombináciami.
zložitosť: priemer Kalórie: 57,88 kcal/porcia Porcie: 33 varenie: 40 min Použité: 0,32 g/0,13 g/13,93VarenieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 33 PORCIÍ800 g čerešní 450 g medu 1 vetvička čerstvého rozmarínu 1 citrónová šťava 1/2 ČL. morská soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čerešne prekrojte na polovicu a odstráňte kôstky.
Krok 2
Zmiešajte čerešne a med v nízkej, širokej panvici a pridajte vetvičku rozmarínu. Položte panvicu na oheň a priveďte do varu. Džem varíme pri miernom vare za stáleho miešania 15-20 minút. Sirup by mal mierne zhustnúť a čerešne by mali zmäknúť. Na konci varenia pridáme citrónovú šťavu a soľ.
Krok 3
Odstráňte panvicu z ohňa a džem ochlaďte. Preložíme do suchých pohárov a skladujeme v chladničke.
Krok 4
Ak si chcete tento džem odložiť na zimu, potom ho horúci nalejte do sterilných pohárov a sterilizujte 10 minút. Zrolujte viečka.