Ryžové mlieko v pomalom hrnci

Ryžové mlieko v pomalom hrnci

gastronóm 30. júla 2015Ryžové mlieko v pomalom hrnci K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 12 hMultivaričVarenieRaňajkyPopoludňajšie občerstveniePrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 šálka hnedej (hnedej) ryže 8 šálok chutnej pitnej vody štipka morskej soli niekoľko kvapiek vanilkového extraktu alebo 1 lyžička. prírodný vanilkový cukor Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nalejte studenú vodu do multivarky a pridajte ryžu a soľ. Nastavte teplotu na 40 °C a čas na 10 hodín Zatvorte veko a zapnite multivark.

Krok 2

Po 10 hodinách nalejte obsah multivarky do mixéra, pridajte vanilku a šľahajte 3-4 minúty. Ak je zmes príliš hustá, pridajte studenú pitnú vodu.

Krok 3

Ryžové mlieko precedíme cez veľmi jemné sitko alebo gázu. Ochlaďte a vypite alebo uvarte s ryžovým mliekom. V chladničke vydrží týždeň.

MIMOchodom

V zásade možno ryžové mlieko vyrobiť zo surovej ryže. Nalejte ryžu vodou pri izbovej teplote a nechajte 12–24 hodín na chladnom mieste a potom postupujte podľa receptu od kroku 2.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik