Ryžové mlieko v pomalom hrnci
gastronóm 30. júla 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 12 hMultivaričVarenieRaňajkyPopoludňajšie občerstveniePrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 šálka hnedej (hnedej) ryže 8 šálok chutnej pitnej vody štipka morskej soli niekoľko kvapiek vanilkového extraktu alebo 1 lyžička. prírodný vanilkový cukor Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nalejte studenú vodu do multivarky a pridajte ryžu a soľ. Nastavte teplotu na 40 °C a čas na 10 hodín Zatvorte veko a zapnite multivark.
Krok 2
Po 10 hodinách nalejte obsah multivarky do mixéra, pridajte vanilku a šľahajte 3-4 minúty. Ak je zmes príliš hustá, pridajte studenú pitnú vodu.
Krok 3
Ryžové mlieko precedíme cez veľmi jemné sitko alebo gázu. Ochlaďte a vypite alebo uvarte s ryžovým mliekom. V chladničke vydrží týždeň.
MIMOchodom
V zásade možno ryžové mlieko vyrobiť zo surovej ryže. Nalejte ryžu vodou pri izbovej teplote a nechajte 12–24 hodín na chladnom mieste a potom postupujte podľa receptu od kroku 2.