gastronóm 28. mája 2018 K receptu
Šalát, ktorý sa chuťou blíži ku caprese vďaka mozzarelle, paradajkám a balzamiku. Ale pečená paprika, rukola a strúhaný parmezán z toho robia úplne nové jedlo. Tento šalát s pečenou paprikou a mozzarellou bude vyzerať skvele na každom letnom stole a hodí sa ku každému kebabu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 321,77 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 20 min Použité: 12,13 g/25,87 g/9,09Gril/BBQPraženieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 červené sladké papriky 3 polievkové lyžice. olivový olej 3 lyžice. balzamikový ocot 3 veľké sladké paradajky 2 veľké guľôčky mozzarelly 100 g rukoly 100 g strúhaného parmezánu soľ korenie rastlinný olej na vyprážanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku ošúpeme a nakrájame na 4 časti. Štvrťky papriky vložíme do misy a zalejeme olivovým olejom a balzamikovým octom. Premiešame a necháme 20 minút.
Krok 2
Odstráňte korenie z misky a položte ju na dobre vyhrievaný gril alebo panvicu namazanú rastlinným olejom. Vyprážajte, kým nezmäknú a neobjavia sa prvé uhlíky, 10-15 minút. Potom vráťte papriky do misky s olejom a balzamikovým octom a premiešajte, aby sa spojili.
Krok 3
Paradajky a mozzarellu nakrájame na plátky.
Krok 4
Zmiešame paradajky, mozzarellu a pečenú papriku. Pridáme rukolu a posypeme strúhaným parmezánom. Šalát pokvapkáme olivovým olejom a podávame.