Yuna 11. mája 2018 K receptu
Tento šalát môže byť výbornou prílohou k rybám. Veľmi šťavnaté a zdravé.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 5 minVarenieVečeraŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUzelené fazuľky 100 gchuka 40 red gluk 0,5 ks cherry paradajky 6 ks varené vajce 1 ks čierne korenie podľa chuti soľ podľa chuti citrónová príchuť 2 PL olivového oleja 2 PL Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Blanšírujte zelené fazuľky 3-5 minút od chvíle, keď voda zovrie. Potom ochlaďte studenou vodou. Fazuľa by nemala byť mäkká, ale zostať chrumkavá. Zmiešajte fazuľu, chuka a cibuľu v šalátovej miske. Čerešňu prekrojíme na polovice.
Krok 2
Zmiešajte všetky ingrediencie v miske na šalát. Dochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Krok 3
Položte šalát na servírovací tanier. Na vrch šalát posypeme nahrubo nastrúhaným uvareným vajíčkom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak nepridáte uvarené vajíčko, šalát bude vegetariánsky. Môžu to vziať do úvahy ľudia, ktorí dodržiavajú pôst.
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto chuka si môžete vziať morské riasy.