Šalát so zelenými fazuľkami a vareným vajíčkom

Yuna 11. mája 2018 K receptu

Tento šalát môže byť výbornou prílohou k rybám. Veľmi šťavnaté a zdravé.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 5 minVarenieVečeraŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUzelené fazuľky 100 gchuka 40 red gluk 0,5 ks cherry paradajky 6 ks varené vajce 1 ks čierne korenie podľa chuti soľ podľa chuti citrónová príchuť 2 PL olivového oleja 2 PL Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Blanšírujte zelené fazuľky 3-5 minút od chvíle, keď voda zovrie. Potom ochlaďte studenou vodou. Fazuľa by nemala byť mäkká, ale zostať chrumkavá. Zmiešajte fazuľu, chuka a cibuľu v šalátovej miske. Čerešňu prekrojíme na polovice.

Krok 2

Zmiešajte všetky ingrediencie v miske na šalát. Dochutíme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Krok 3

Položte šalát na servírovací tanier. Na vrch šalát posypeme nahrubo nastrúhaným uvareným vajíčkom.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak nepridáte uvarené vajíčko, šalát bude vegetariánsky. Môžu to vziať do úvahy ľudia, ktorí dodržiavajú pôst.

UŽITOČNÉ RADY

Namiesto chuka si môžete vziať morské riasy.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik