Dema 23. marca 2015 K receptu
Ponúkam vám známy šalát, ale v trochu inej verzii Nie je žiadnym tajomstvom, že niekedy s trochou snahy a fantázie dosiahnete úplne vynikajúci výsledok.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodinaVarenieruská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUVarená cvikla 40g Varené zemiaky 30g Varená mrkva 30g Kyslá kapusta 50g Nakladané maslo 60g Nakladané uhorky 40g Konzervovaná biela fazuľa 30g Zelená cibuľa 3g Zelená bazalka 5g Nerafinovaný rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte a uvarte repu, zemiaky, mrkvu. Nakladané uhorky nakrájame na malé kocky. Po pripravenosti a vychladnutí zeleninu ošúpeme, nakrájame na kocky, zmiešame s kyslou uhorkou a fazuľou. Dochutíme nerafinovaným olejom a soľou.
Krok 2
Vložte výsledný šalát cez varný krúžok, tri v rade.
Krok 3
Kyslú kapustu zmiešame s cviklovou šťavou, aby získala červenú farbu a položíme na vrch šalátu. (šťavu možno získať nastrúhaním uvarenej repy)
Krok 4
Pridáme nakladané huby, lístky zelenej bazalky a nakrájanú čerstvú cibuľku. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Bazalku možno nahradiť petržlenovou vňaťou alebo čerstvým špenátom.
UŽITOČNÉ RADY
Aby sa zemiaky nerozvarili, vložte do panvice, kde sa zemiaky varia, plátok citróna.