Šalát Vinaigrette s gurijskou kapustou a nakladaným maslom

Dema 23. marca 2015 K receptu

Ponúkam vám známy šalát, ale v trochu inej verzii Nie je žiadnym tajomstvom, že niekedy s trochou snahy a fantázie dosiahnete úplne vynikajúci výsledok.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodinaVarenieruská kuchyňaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUVarená cvikla 40g Varené zemiaky 30g Varená mrkva 30g Kyslá kapusta 50g Nakladané maslo 60g Nakladané uhorky 40g Konzervovaná biela fazuľa 30g Zelená cibuľa 3g Zelená bazalka 5g Nerafinovaný rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte a uvarte repu, zemiaky, mrkvu. Nakladané uhorky nakrájame na malé kocky. Po pripravenosti a vychladnutí zeleninu ošúpeme, nakrájame na kocky, zmiešame s kyslou uhorkou a fazuľou. Dochutíme nerafinovaným olejom a soľou.

Krok 2

Vložte výsledný šalát cez varný krúžok, tri v rade.

Krok 3

Kyslú kapustu zmiešame s cviklovou šťavou, aby získala červenú farbu a položíme na vrch šalátu. (šťavu možno získať nastrúhaním uvarenej repy)

Krok 4

Pridáme nakladané huby, lístky zelenej bazalky a nakrájanú čerstvú cibuľku. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Bazalku možno nahradiť petržlenovou vňaťou alebo čerstvým špenátom.

UŽITOČNÉ RADY

Aby sa zemiaky nerozvarili, vložte do panvice, kde sa zemiaky varia, plátok citróna.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik