Charlotte DeMar 18. marca 2015 K receptu
Variácia na tému: všetko chutné a zdravé pripravíte rýchlo a bez zbytočných starostí! A tento lahodný a na prípravu nenáročný šalát je toho dôkazom.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 1 hodinaŽiadna tepelná úpravaVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIETuniak (1 konzerva) Hlávkový šalát (1 ks) Figy (6 ks) Červená cibuľa (1 ks) Syr Feta (50 g) Uhorka (1 ks) Mleté čierne korenie (1 ČL) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Figy vopred namočte na pár hodín (môžete ich nechať ráno a celý deň až do večere) v teplej vode.
Krok 2
Uhorku a figy nakrájame na kocky a zmiešame s nasekanými bylinkami a cibuľou nakrájanou na pol krúžky.
Krok 3
Šťavu z tuniakovej konzervy sceďte a rozdrobeného tuniaka pridajte do šalátu. To isté robíme s fetaxom. Všetko dôkladne premiešame, šalát okoreníme čiernym korením. Ako vidíte, šalát nepotrebuje žiadnu dodatočnú zálievku a soli je viac než dosť