K receptu
Táto omáčka sa podáva ako príloha k čerstvej alebo grilovanej zelenine, mäsu alebo jednoducho opečenému chlebu, ako aj ako samostatné predjedlo alebo ľahký obed. Okrem toho tzatziki (aka tzatziki a pol tucta ďalších ruských hlások) slúži ako vynikajúca pripomienka toho, aké chutné a krásne je v Grécku, kde, ako vieme, je všetko!
zložitosť: ľahko Kalórie: 168,72 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 h 5 min Pridať. čas: 10 min Použité: 3,28 g/14,68 g/6,03Žiadna tepelná úpravaGrécka kuchyňaVečeraVečeraOmáčka, dresingVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g hustého prírodného jogurtu alebo jemného diétneho tvarohu 2 stredné uhorky 4 strúčiky cesnaku 4 polievkové lyžice. l. extra panenský olivový olej 1 polievková lyžica. l. biely vínny ocot 1/2 lyžičky. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Nastrúhané uhorky poukladáme na kuchynskú utierku a poriadne vyžmýkame. Uhorky preložíme do misky a dochutíme soľou.
Krok 2
Cesnak tam nastrúhame najemno, pridáme jogurt, zalejeme octom a premiešame. Nalejte olej a znova premiešajte. Podávajte na 1 hodinu do chladničky.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Omáčku si môžete prispôsobiť podľa svojej chuti tak, že bude horkejšia (pridaním cesnaku a červenej papriky), farebná (nastrúhaním polovice červenej papriky) alebo pikantná (pridaním nasekaných čiernych olív).