gastronóm 30. mája 2018 K receptu
Vyprážané sardinky sú v Stredomorí veľmi obľúbené a sú široko používané na sendviče a toasty. Odporúčame vyprážať šupku a pripravovať s ňou toasty, aby ste si s olivami zachovali spomienku na kuchyňu južného mora. Ak chcete, môžete skúsiť nahradiť čerstvé paradajky sušenými.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minBlenderPraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg olúpaných 4-6 plátkov ražného chleba 1 väčšia dužinatá paradajka hrsť petržlenovej vňate, bazalky alebo lístkov koriandra rastlinný olej soľ, čerstvo mleté čierne korenieNa cestoviny 1-2 strúčiky cesnaku 100-120 g veľké vykôstkované olivy 3-4 nakladané uhorky 3 polievkové lyžice. l. citrónová šťava, plus na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na pastu nakrájajte uhorky čo najjemnejšie. Olivy rozdrvte s cesnakom a citrónovou šťavou v mixéri do hladka. Pridajte uhorky a premiešajte.
Krok 2
Rozmrazte šupku na spodnej polici chladničky. Odstráňte váhy. Bôčik rozrežte a odstráňte vnútornosti. Odstráňte žiabre. Každú rybu rýchlo opláchnite a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte pozdĺž brucha, aby sa ryba dala otvoriť ako kniha. Obalíme v múke zmiešanej so soľou a korením. Vytraste prebytok. Vyprážame na rozpálenom oleji 1-2 minúty. z každej strany alebo do chrumkava. Umiestnite na papierové obrúsky a ochlaďte.
Krok 3
Paradajku nakrájajte na tenké plátky a zeleň čo najjemnejšie. Chlieb opekajte na suchej panvici 1 minútu. na každej strane. Cesto natrieme na jednu stranu chleba. Na cestoviny položte paradajky a na ne ryby. Pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme bylinkami a ihneď podávame.