Želé bravčový jazyk s medovými hubami

K receptu

Rôsolovaný bravčový jazyk s medovými hubami je skutočne lahodným studeným predjedlom, ktoré sa dá podávať na slávnostnom stole. Pravdepodobnejšie je to dokonca takto: musíte ho podávať na slávnostnom stole, aby ste videli, aké emócie zažijú hostia vášho domova pri ochutnávaní tohto neobvyklého jedla! Tento aspik sa pripravuje z bravčových jazykov, ktoré majú jemnú textúru a veľmi jemnú chuť. Najjednoduchší spôsob, ako si ich kúpiť, je na trhu a za prijateľnejšiu cenu ako hovädzie mäso. A na záver dodajme, že na takýto aspik je dobré použiť domáce medové huby: ich chuť a kvalita sú oveľa vyššie ako tie, ktoré „žijú“ v téglikoch od priemyselne vyrábaných konzerv.

zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minútObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍzmes suchých provensálskych bylín – 2 ks soľ – 3 ks malé cibuľky – 1 ks bravčové jazyky – 4 ks ochutnajte mrazené medové huby – 400 želatína – 40 glymon – 1 ks petržlenová vňať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Jazyky na aspik poriadne umyjeme, vložíme do hrnca so studenou vodou a privedieme do varu. Odstráňte penu, pridajte očistenú mrkvu a cibuľu v šupke. Varte na miernom ohni 1,5 hodiny. kým nebude pripravený, pridajte bobkový list, provensálske bylinky, soľ a korenie.

Krok 2

Nerozmrazené huby vložte do inej panvice s horúcou osolenou vodou, priveďte do varu a varte 15–20 minút. Scedíme v cedníku. Nechajte tekutinu odtiecť.

Krok 3

Želatínu rozrieďte v malom množstve studenej prevarenej vody a nechajte 15 minút napučať. Vyberte jazyky z vývaru a ponorte na 3-4 minúty. do studenej vody a odstráňte kožu.

Krok 4

Vývar, v ktorom sa varili bravčové jazyky, precedíme cez jemné sitko vystlané gázou. Jazyky nakrájame na plátky. Vyberte huby z vývaru a nechajte vychladnúť. Jazyky a huby ochutíme soľou a korením.

Krok 5

Napučanú želatínu vlejeme do 800 ml horúceho vývaru. Zahrievajte za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa želatína úplne nerozpustí. Citrón nakrájame na tenké plátky, uhorky na kolieska.

Krok 6

Do panvice vložte plátky jazyka, šampiňóny, plátky citrónu a uhorky. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Vývar so želatínou nalejeme cez sitko do formy. Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote a potom vložte do chladničky, kým úplne stuhne.

UŽITOČNÉ RADY

Želé bravčový jazyk s medovými hubami sa môže podávať ako tradičné mäso: s horčicou (najlepšie pikantnou), ako aj s konzervovaným chrenom alebo dokonca dobrou adjikou.

MIMOchodom

Aby bola chuť aspikového želé z bravčového jazyka s medovými hubami jemnejšia, v poslednej fáze pridajte do vývaru 2-3 polievkové lyžice suchého bieleho vína (krok č. 5).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik