Zemiakový šalát so sleďom a teľacím mäsom

gastronóm 18. marca 2015 K receptu

Aj keď nie ste veľkým fanúšikom spojenia mäsa a rýb v jednom jedle, buďte si istí, že tento šalát vám bude chutiť. Vyberte mu najtučnejšieho jemne soleného sleďa.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodinaRúraVareniePečenieChladenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4 stredné zemiaky 400 g solené filé zo sleďa 300 g teľacej dužiny 4 nakladané uhorky 1 malý zväzok kôpru 2 polievkové lyžice. l. kaparyNa tankovanie:4 filety sardel 200 g kyslá smotana 20% tuku 1 polievková lyžica. l. horčica s semienkami 1 polievková lyžica. l. tabuľka mier a váh z bieleho vínneho octu RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Dôkladne očistené zemiaky zabalíme do alobalu, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme do mäkka asi 40 minút.

Krok 2

Odrežte stonky petržlenu. Kúsok teľacieho mäsa zalejeme vriacou osolenou vodou, pridáme petržlenovú vňať, mäso uvaríme do mäkka asi 30 minút a úplne vychladíme vo vývare. Potom osušíme a nakrájame na malé kocky (vývar netreba).

Krok 3

Na dresing nadrobno nakrájame ančovičky a zmiešame s octom. Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, primiešame kyslú smotanu a sardelové zmesi.

Krok 4

Hotové zemiaky opláchneme studenou vodou a necháme úplne vychladnúť. Odlúpnite a nakrájajte na stredné plátky. Uhorky nasekajte nadrobno (ak je to žiaduce, môžete najskôr odrezať šupku uhoriek).

Krok 5

Petržlenovú vňať nasekáme čo najjemnejšie. Sleď nakrájajte na stredné kúsky.

Krok 6

Všetky ingrediencie zmiešame s kaparami, prelejeme dresingom a premiešame. V prípade potreby dochutíme soľou a korením. Necháme odležať v chladničke 2-3 hodiny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik