gastronóm 18. marca 2015 K receptu
Aj keď nie ste veľkým fanúšikom spojenia mäsa a rýb v jednom jedle, buďte si istí, že tento šalát vám bude chutiť. Vyberte mu najtučnejšieho jemne soleného sleďa.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 1 hodinaRúraVareniePečenieChladenieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4 stredné zemiaky 400 g solené filé zo sleďa 300 g teľacej dužiny 4 nakladané uhorky 1 malý zväzok kôpru 2 polievkové lyžice. l. kaparyNa tankovanie:4 filety sardel 200 g kyslá smotana 20% tuku 1 polievková lyžica. l. horčica s semienkami 1 polievková lyžica. l. tabuľka mier a váh z bieleho vínneho octu RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Dôkladne očistené zemiaky zabalíme do alobalu, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme do mäkka asi 40 minút.
Krok 2
Odrežte stonky petržlenu. Kúsok teľacieho mäsa zalejeme vriacou osolenou vodou, pridáme petržlenovú vňať, mäso uvaríme do mäkka asi 30 minút a úplne vychladíme vo vývare. Potom osušíme a nakrájame na malé kocky (vývar netreba).
Krok 3
Na dresing nadrobno nakrájame ančovičky a zmiešame s octom. Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, primiešame kyslú smotanu a sardelové zmesi.
Krok 4
Hotové zemiaky opláchneme studenou vodou a necháme úplne vychladnúť. Odlúpnite a nakrájajte na stredné plátky. Uhorky nasekajte nadrobno (ak je to žiaduce, môžete najskôr odrezať šupku uhoriek).
Krok 5
Petržlenovú vňať nasekáme čo najjemnejšie. Sleď nakrájajte na stredné kúsky.
Krok 6
Všetky ingrediencie zmiešame s kaparami, prelejeme dresingom a premiešame. V prípade potreby dochutíme soľou a korením. Necháme odležať v chladničke 2-3 hodiny.