Ako variť čipkované palacinky vo vriacej vode

Ako variť čipkované palacinky vo vriacej vode

Ako variť čipkované palacinky vo vriacej vode

Oľga Syutkina 13. marca 2024

Krajkové palacinky sen a pýcha každej gazdinky. Šikovným pohybom ruky otáčajte panvicou, sledujte, ako sa cesto roztečie a zanechá za sebou pôvabnú čipku… Nie je to kuchárska zručnosť? Poďme zistiť, čo je potrebné urobiť, aby sa zabezpečilo, že každá palacinka bude rovnomerná a nie hrudkovitá. Hovoríme vám pravidlá pre dokonalú čipku vo vriacej vode.

Ako variť palacinky s vriacou vodou

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Čo robiť, aby prvá palacinka nebola hrudkovitá
  • Odkiaľ pochádza čipka v palacinkách vo vriacej vode?
  • Pravidlá pre dokonalé palacinky vo vriacej vode
  • Palacinky vo vriacej vode: recept krok za krokom

Takže od úplného začiatku. Ktorá je správna? Palacinky alebo palacinky? Je to jednoduché. Hovoríme palacinky myslíme husté, nadýchané. Hovoríme palacinky to znamená tenké, čipkované, za starých čias sa im hovorilo aj palacinky.

Čo robiť, aby prvá palacinka nebola hrudkovitá

To je miesto, kde palacinky často pôsobia: zrolujú sa do hrudky, najmä prvých pár. Čo robiť, aby ste sa tomuto nešťastiu vyhli prvá palacinka je hrudkovitá»? Poďme zistiť, ako to funguje. A potom aj prvá palacinka bude čipkovaná.

Všetko je to o samotnom lepku, ktorý vzniká hneď, ako sa múka navlhčí tekutinou. Na to, aby lepková sieť vytvorila a udržala akýkoľvek výrobok, musí cesto buď odstáť, alebo sa musí intenzívne miesiť. A preto, ak cesto na palacinky nenecháte odležať 30–40 minút, prvá palacinka bude hrudkovitá! Nechajte cesto len odležať a nebudete mať žiadne hrudky cesta. Áno, samozrejme, môžete to rýchlo poraziť mixérom, ale potom na palacinkách nebude čipka: lepková sieť sa stáva príliš silnou. Aj keď existuje metóda, ktorá výrazne skráti čas prípravy cesta a tenké palacinky budú mať dokonalé čipky.

Poznám veľa spôsobov a receptov na palacinky a palacinky, ale palacinky vo vriacej vode jedna z najobľúbenejších, rýchlych, zaručene tenkých a čipkovaných.

Odkiaľ pochádza čipka v palacinkách vo vriacej vode?

Ak sa múka zaleje horúcou vodou, škrob v nej obsiahnutý želatínuje a lepok lepok rýchlo sa formuje do sieťky. Želatínovaný škrob pojme viac vody a keď narazí na rozpálenú panvicu, voda vrie a vytvorí dierky podobné čipke. Čipka na tieto palacinky Toto je úplne normálny, nevyhnutný proces. Mimochodom, funguje to aj v eclairoch, keď sa tvoria dutiny.

Toto cesto sa pripravuje len za pár minút a je pripravené na pečenie oveľa rýchlejšie.

V tejto chvíli je čas nakloniť panvicu asi o 10 stupňov, aby sa cesto rovnomerne rozložilo po celej panvici
V tejto chvíli je čas nakloniť panvicu asi o 10 stupňov, aby sa cesto rovnomerne rozložilo po celej panvici.

Mimochodom, zvedavci vypočítali, že optimálny sklon rozohriatej panvice by mal byť 10 stupňov v momente, keď sa palacinkové cesto naleje do jej stredu. Dôležitú úlohu samozrejme zohráva aj materiál, z ktorého je panvica vyrobená, stupeň jej nahriatia a hrúbka cesta. Vo všeobecnosti celá veda.

Pravidlá pre dokonalé palacinky vo vriacej vode

  1. Na palacinky používajte pšeničnú múku prvotriednej kvality.
  2. Najlepšie je použiť liatinovú panvicu. Trvá dlhšie, kým sa zohreje, ale dobre drží teplo a rovnomerne ho prenáša na placku.
  3. Pred pečením každej placky vymastíme panvicu kúskom masti napichanej na vidličku, Vrstva tuku leží tenká a rovnomerná. Alebo, ak nie je masť, nakrájajte ošúpané zemiaky na polovicu a namočte ich do rastlinného oleja a vymastite panvicu.
  4. Palacinkové cesto nešľaháme mixérom. Jednoducho premiešajte drevenou vareškou alebo metličkou.
  5. Do palaciniek nezabudnite pridať cukor aj soľ. Vďaka tejto kombinácii sladkého a slaného sú palacinky oveľa chutnejšie. A cukor pomáha palacinke získať zlatohnedú farbu.
  6. Ak chcete, aby boli palacinky jemné a hodvábne, z času na čas stoh pripravených otočte. Horúce palacinky však v žiadnom prípade nezakrývajte pokrievkou! tým sa namočia.
  7. Do cesta na tenké palacinky by sa mala tekutina pridávať do múky postupne. Potom sa v ceste nebudú vytvárať hrudky.

Palacinky na vriacej vode

Určite sa vám podarí urobiť palacinky vo vriacej vode: cesto je jednoduché a upiecť ich radosť! Mimochodom, palacinky a palacinky (vrátane palaciniek vo vriacej vode) nie sú vyprážané, ale skôr pečené, ako za starých čias sa to robilo v rúre. Teplo tam pôsobí dole aj hore. Palacinky z rúry sú úplne iné! Veľmi chutné, s mierne opečenou vrchnou kôrkou.

Palacinky na vriacej vode
Palacinky na vriacej vode

Na prípravu palaciniek vo vriacej vode potrebujete:

  • 140 g pšeničnej múky
  • 2 lyžičky. Sahara
  • 1/2 lyžičky. soľ
  • 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej bez zápachu
  • 2 veľké vajcia
  • 125 ml vriacej vody
  • 126 ml mlieka
  • bravčová masť alebo rastlinný olej na vymastenie panvice
  1. Vajcia, mlieko, cukor a soľ vyšľaháme v nádobe.
  2. Pridajte múku a šľahajte do hladka. Netreba biť!
  3. Do cesta na palacinky nalejte rastlinný olej a premiešajte.
  4. Prevaríme vodu a vriacu vodu nalejeme do pripraveného cesta. Premiešame a začneme piecť palacinky.
  5. Položte panvicu na stredne vysokú teplotu. Panvica by mala byť dobre zahriata.
  6. Skontrolujte úroveň tepla postriekať vodou. Kvapky by sa mali rýchlo variť a skotúľať sa po panvici.
  7. Naberte o niečo menej ako naberačku palacinkového cesta a mierne nakloňte panvicu (asi 10 stupňov) a nalejte cesto do stredu. Panvicou otáčajte tak, aby sa cesto rovnomerne do kruhu rozložilo po celej ploche panvice.
  8. Hneď ako je palacinka zhnednutá, pomocou varešky ju prevrátime na druhú stranu a pečieme ďalších 20-30 sekúnd.
  9. Palacinka by mala byť tenká, s malými otvormi. Ak sa vám zdá husté, pridajte do cesta trochu vriacej vody: začnite s 2 polievkovými lyžicami. l.
  10. Naskladajte palacinky. Ak chcete, môžete ich okamžite namazať rozpusteným maslom.

mimochodom: Nie je potrebné zohrievať panvicu na vysokú teplotu! V opačnom prípade sa palacinky okamžite spália vo vriacej vode.

Poznámka pre majiteľa: Palacinky varené vo vriacej vode sú dobré s akoukoľvek náplňou: slanou aj sladkou. Predná strana palacinky je tá, ktorá sa vyprážala ako prvá. Preto ho musíte zabaliť pravou stranou von. Tie palacinky, ktoré budú pred podávaním ďalej vyprážané, sú zabalené na nesprávnej strane.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #palacinky #palacinkySÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik