Marina Z. 15. apríla 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 15 min Pridať. čas: 15 minRúraPečenieAnglická kuchyňaVečeraVečeraPekáreňObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEKuracie vajcia – 2 ks Prepeličie vajcia – 3 ks, mlieko – 100 ml sóda – štipka, paradajka – 1 ks olivy – 50 g, akékoľvek zelené – 1 zväzok syra Adyghe – 50 g syr feta – 50 korenie – štipka jogurt – 2 hodiny .l.olivový olej – 2 polievkové lyžice.maslo – 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravíme si šalát. Rozdrvte syr Adyghe a syr feta, pridajte trochu jogurtu, korenie a podľa potreby soľ. Formujte do guľôčok.
Krok 2
Nakrájajte zeleninu (akýkoľvek druh) a vyvaľkajte v nej syrové guľôčky.
Krok 3
Uhorku a paradajku nakrájajte náhodne, uvarené prepeličie vajcia nakrájajte na polovicu. Skombinujte nakrájanú zeleninu, prepeličie vajcia, olivy a syrové guľôčky. Pokvapkáme dresingom z olivového oleja a citrónovej šťavy.
Krok 4
Pripravíme si puding. Vajcia rozšľaháme so soľou, postupne pridávame mlieko, potom múku. Konzistencia cesta by mala pripomínať kyslú smotanu. Na samom konci pridajte štipku sódy. Rúru predhrejeme na 220°C. Do panvice dáme kúsok masla a vložíme do rúry, necháme, kým sa maslo nerozvarí, potom pripravenú hmotu ihneď nalejeme do panvice. Pečieme asi 15 minút, do zlatista.
Krok 5
smeny. Puding vyberieme z rúry, preložíme do servírovacej misy a na vrch dáme šalát alebo ovocie. Dobrú chuť!!!