Broskyňový džem

Broskyňový džem

gastronóm 31. augusta 2015 K receptu

Broskyňový džem je výbornou prípravou na zimu. Áno, budete musieť trochu popracovať, ale výsledok rozhodne stojí za to. Predstavte si, ako otvoríte téglik s džemom a aróma pravého leta sa rozleje po celej kuchyni. Tento džem môžete použiť na ľubovoľný spôsob: stačí jesť s čajom, natrieť na ranný toast, zmiešať s tvarohom alebo jogurtom, namáčať piškótové vrstvy.

zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 1 hodina 30 minútRaňajkyPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍ18 veľkých zrelých broskýň 1/4 šálky vody 2,25 šálky cukru 3/4 šálky medu 1 vanilkový struk Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vložte broskyne do hrnca s vriacou vodou a blanšírujte 2 minúty. Ihneď preneste do misky so studenou vodou a potom na papierové obrúsky. Broskyne ošúpeme, zbavíme kôstky a nakrájame na 4 časti.

Krok 2

Vložte broskyne do hrnca, pridajte vodu a priveďte do varu. Varte na miernom ohni, zakryte panvicu pokrievkou, 10–15 minút, kým nezmäkne. Odstráňte z tepla a mierne ochlaďte. Broskyne rozdrvte pomocou mixéra na hladké pyré.

Krok 3

Do broskyňového pyré pridajte cukor a med. Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežte, vyškrabte zrniečka a pridajte do panvice spolu so zrnkom. Dajte na mierny oheň, priveďte do varu a za častého miešania varte 10 minút, kým pyré nezhustne.

Krok 4

Odstráňte vanilkový lusk a vložte horúce pyré do horúcich sterilizovaných pohárov. Poháre s železnými viečkami zrolujte, otočte hore dnom a dobre zabaľte do prikrývky. Nechajte úplne vychladnúť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik