Džem z melónu a citrónu
gastronóm 31. augusta 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 62,72 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 12 h Použité: 0,14 g/0,06 g/15,51KonzervovanieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 kg ošúpaného melónu 1 citrón 700 g cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z citróna odstráňte kôru a nakrájajte ho na pásiky. V hrnci zmiešame cukor s kôrou, citrónovou šťavou a 50 ml horúcej vody. Sirup dusíme na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.
Krok 2
Melón ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridajte melón do sirupu a priveďte do varu. Nechajte džem 10-12 hodín. Potom znova priveďte do varu a nechajte rovnaký čas. Lekvár povarte tretíkrát, nalejte do čistých sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.