Džem z melónu a citrónu

Džem z melónu a citrónu

gastronóm 31. augusta 2015Džem z melónu a citrónu K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 62,72 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 12 h Použité: 0,14 g/0,06 g/15,51KonzervovanieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 kg ošúpaného melónu 1 citrón 700 g cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Z citróna odstráňte kôru a nakrájajte ho na pásiky. V hrnci zmiešame cukor s kôrou, citrónovou šťavou a 50 ml horúcej vody. Sirup dusíme na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí.

Krok 2

Melón ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridajte melón do sirupu a priveďte do varu. Nechajte džem 10-12 hodín. Potom znova priveďte do varu a nechajte rovnaký čas. Lekvár povarte tretíkrát, nalejte do čistých sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik