stav mysle 8. máj 2015 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 20 minRúraVareniePečenieobedPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEČerstvý losos (losos, pstruh) – 400 g Čerstvý mrazený zelený hrášok – 200 g Čerstvá uhorka – 2 ks Šalát – 50 g Špenát – 50 g Olivový olej – 3 polievkové lyžice. l.Jablčný ocot – 2 polievkové lyžice. l. Balzamikový ocot – 2 lyžice. l. Zrnitá horčica – 2 lyžičky Med – 2 lyžičky Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Lososa pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 10 minút. V pohode.
Krok 2
Hrášok bez rozmrazovania povaríme 4 minúty vo vriacej vode. Vriacu vodu scedíme a hrášok zalejeme ľadovou vodou.
Krok 3
Uhorky nakrájame na plátky.
Krok 4
Hlávkový šalát a špenát umyte a osušte papierovou utierkou.
Krok 5
Všetky ingrediencie zmiešame a zľahka vyšľaháme do hladka. Na tanier položíme šalát a špenát, navrch dáme losos, hrášok a uhorky nalámané na kúsky. Prelejeme omáčkou. Dobrú chuť!