Náčelníci 30. júna 2018 K receptu
Na pečenie si väčšinou vyberajú šťavnatú zeleninu – papriku, zemiaky, cibuľu, baklažány. cuketa. Táto pečená zelenina je vhodná na grilovanie a bude veľmi dobrá ako samostatné jedlo. Mamiya Jojua navrhuje vyskúšať zeleninu pečenú v gruzínskom štýle – s adjikou a feferónkou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 375,85 kcal/porcia Porcie: 4 Použité: 7,77 g/21,85 g/37,95Gril/BBQRúraVareniePečenieNa grile, na grilegruzínska kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEBaklažán – 120 gswanskaja soľ – 20 gbulharská červená paprika – 160 gbolgarská zelená paprika – 100 GPomidores Cherry -180 Clitz Chili červená – 60 Giper Green – 60 Glucus – 260 Gches – 80 Gshampinons – 120 GAK80 GUR60DUS olivových 80 GUR60DUS olej – 80 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány nakrájame na kolieska, posypeme soľou a opečieme na grile.
Krok 2
Papriku grilujte, kým šupka nesčernie, potom ju vyberte a vyrežte jadrovník.
Krok 3
Cherry paradajky s cesnakom a maslom dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 180 stupňov.
Krok 4
Grilujte čili papričky, šampiňóny, mini kukuricu.
Krok 5
Zemiaky uvaríme, opečieme na grile a potom prekrojíme na polovicu. Vyčistite dužinu, zmiešajte s adjikou a výslednou zmesou naplňte zemiaky.
Krok 6
Cesnak a cibuľu umyjeme, korienky odrežeme a opečieme na grile.
Krok 7
Zeleninu poukladáme na plech, potrieme olejom, posypeme svanskou soľou a vložíme na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Podávajte teplé.
MIMOchodom
Recept poskytuje Mamiya Jojua, šéfkuchár reštaurácie Kazbek.